ΤΩΡΑ

Reuters: Αποδεσμεύτηκε μαζί με το φορτίο του το ιρανικό δεξαμενόπλοιο από την Εύβοια

Reuters: Αποδεσμεύτηκε μαζί με το φορτίο του το ιρανικό δεξαμενόπλοιο από την Εύβοια Facebook Twitter
Φωτ.: Marine Traffic
0

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που είχε κατασχεθεί τον Απρίλιο στην Εύβοια, αποδεσμεύτηκε σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το (ημικρατικό) πρακτορείο Mehr. 

Όπως ανέφερε ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν (PMO), το δεξαμενόπλοιο Lana με ιρανική σημαία που κατασχέθηκε τον Απρίλιο στην Ελλάδα, δεν είναι πλέον δεσμευμένο και το φορτίο του θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. 

«Με την άμεση και επιτακτική δράση του Ιράν, η ελληνική κυβέρνηση επιτέλους έδωσε εντολή και τώρα είμαστε μάρτυρες της άρσης κατάσχεσης του πλοίου και την επιστροφή του φορτίου του στον ιδιοκτήτη του» ανέφερε η PMO στο Mehr.

Ελληνικό δικαστήριο ανέτρεψε, δευτεροβάθμια, τη δικαστική απόφαση αναφορικά με την κατάσχεση, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, του ιρανικού πετρελαίου από το πλοίο που ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Καρύστου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Το Ιράν είχε καταθέσει έφεση στην αρχική δικαστική απόφαση, όπως επεσήμανε πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων. 

Η κατάσχεση αυτή είχε προκαλέσει την κατάληψη δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων στο Στενό του Ορμούζ από το Ιράν. 

Το Delta Poseidon και το Prudent Warrior καταλήφθηκαν στις 27 Μαΐου και έκτοτε έχουν δέσει στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να αποχωρήσουν.

Ο Ιρανός Ανώτατος ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε ξεκαθαρίσει πως το ρεσάλτο ήταν πράξη αντεκδίκησης στην κατάσχεση του φορτίου του ιρανικής σημαίας πλοίου. 

Με πληροφορίες από Reuters 


 

0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ