Ρέντσι προς Βρετανούς: Αν φύγετε τώρα θα είναι για πάντα

Ρέντσι προς Βρετανούς: Αν φύγετε τώρα θα είναι για πάντα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία πως μια έξοδός της από την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit "θα είναι για πάντα" και θα επηρεάσει "πρώτα" τους Βρετανούς.

"Αν η Βρετανία βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι για πάντα", δήλωσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

"Είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, όμως βραχυπρόθεσμα είναι κατ' αρχάς ένα μεγάλο πρόβλημα για τους Άγγλους, όχι για τους Ευρωπαίους", δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αναμένεται "ισχυρή ένταση" στις οικονομικές αγορές σε περίπτωση που κερδίσει το στρατόπεδο του Brexit.

Ο ιταλός πρωθουργός δήλωσε ακόμη πως ελπίζει ότι μια γυναίκα θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ και πως η Ιταλία είναι έτοιμη να εργαστεί με όποιον εκλεγεί.

Στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ακόμη ότι ο κόσμος χρειάζεται να γίνουν και πάλι καλοί γείτονες η Ρωσία και η Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM