Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων στην Ταϊλάνδη- Σε κοντέινερ οι σοροί όπως μετά το τσουνάμι

Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων στην Ταϊλάνδη- Σε κοντέινερ οι σοροί όπως μετά το τσουνάμι Facebook Twitter
EPA/RUNGROJ YONGRIT
0

Το νεκροτομείο ενός νοσοκομείου στην Ταϊλάνδη, που έχει κατακλυστεί από σορούς θυμάτων Covid-19, άρχισε να μεταφέρει τους νεκρούς σε κοντέινερ-ψυγεία, καταφεύγοντας σε ένα μέτρο που τελευταία φορά είχε λάβει στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, στα 18.912 και ρεκόρ θανάτων, στους 178, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 597.287 και των θανάτων σε 4.857.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Thammasat, κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, το νεκροτομείο, που μπορεί να υποδεχθεί έως 10 σορούς, διενεργεί συνήθως έως και επτά νεκροψίες-νεκροτομές την ημέρα. Όμως, λόγω του τελευταίου κύματος της πανδημίας Covid-19, τώρα πρέπει να διαχειρίζεται περισσότερα από 10 πτώματα την ημέρα.

«Δεν υπάρχει επαρκής χώρος, επομένως αγοράσαμε δύο κοντέινερ για να μεταφέρουμε εκεί τις σορούς», δήλωσε ο Παρουχάτ Τορ-ουντόμ, διευθυντής του νοσοκομείου.

«Την εποχή του τσουνάμι, χρησιμοποιούσαμε κοντέινερ για να τοποθετήσουμε εκεί τις σορούς στις οποίες έπρεπε να γίνει νεκροψία προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Όμως, δεν είχε χρειαστεί να το κάνουμε ξανά αυτό έως σήμερα», σημείωσε.

«Αυτό που μας στεναχωρεί πολύ είναι ότι δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε ανθρώπους, που πέθαναν λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Στα νοσοκομεία της Μπανγκόκ και των γύρω επαρχιών οι ελεύθερες κλίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM