ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

«Ρεαλιστική λύση δύο κρατών»: Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή - Τι προβλέπει

«Ρεαλιστική λύση δύο κρατών»: Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή - Τι προβλέπει Facebook Twitter
Τι περιλαμβάνει το αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή
0

Το λεγόμενο «σχέδιο του αιώνα» για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή παρουσιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως για το λεπτομερές σχέδιο των 80 σελίδων που προβλέπει «ρεαλιστική λύση δύο κρατών» έχει ήδη συμφωνήσει το Ισραήλ.

«Σήμερα το Ισραήλ κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ειρήνη» τόνισε ο Τραμπ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας «δεν εξελέγην για να κάνω μικρά πράγματα ή να αποφεύγω τα μεγάλα προβλήματα». «Οι Παλαιστίνιοι ζουν στη φτώχεια και τη βία. Τους εκμεταλλεύονται εκείνοι που τους χρησιμοποιούν ως πιόνια για να προάγουν την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό. Αξίζουν μία μακράν καλύτερη ζωή» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Guardian (που χαρακτηρίζει κάποια από τα σημεία «αντικρουόμενα») το σχέδιο προβλέπει:

-Την Ιερουσαλήμ ως την «αδιαίρετη πρωτεύουσα» του Ισραήλ, αλλά δυνητικά και παλαιστινιακή πρωτεύουσα στους ανατολικούς τομείς της πόλης.

-Πορεία προς μία παλαιστινιακή κρατική υπόσταση που θα «διπλασιάζει τα παλαιστινιακά εδάφη» - χωρίς να διευκρινίζει σε ποια εδάφη αναφέρεται.

-Δημιουργία «ενός εκατομμυρίου» νέων θέσεων εργασίας για τους Παλαιστινίους

-Την αναγνώριση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Από την παρουσίαση του σχεδίου έλειπαν, ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες και αξιωματούχοι, που προ πολλού έχουν αποκηρύξει τον Τραμπ ως προκατειλημμένο εναντίον τους, απορρίπτοντας προκαταβολικά την αμερικανική πρόταση.

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM