Ράφα: Έχουμε σκοτώσει 300 Παλαιστινίους από την αρχή της επιχείρησης, λέει το Ισραήλ

Ράφα: Έχουμε σκοτώσει 300 Παλαιστινίους από την αρχή της επιχείρησης, λέει το Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνους ενόπλους κατά την διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μάιου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Ντέιβιντ Μένσερ.

Ωστόσο, σήμερα, ιατρικές πηγές από τη Γάζα ανακοίνωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τα ξημερώματα στην Ράφα.

Οι συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στην Ράφα. Χθες Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας, της ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η κατάληψη της ζώνης έκοψε τον δρόμο που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εισάγει όπλα κατά την διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου. Ιατρικές πηγές στην Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματισθεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας.

Ακόμη ένας παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις στην νότια, κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν σχολίασαν τους σημερινούς θανάτους στην Ράφα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM