Qatargate: Στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα Τζόρτζι και Παντσέρι, αποφάσισε το δικαστήριο

Qatargate: Στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα Τζόρτζι και Παντσέρι, αποφάσισε το δικαστήριο Facebook Twitter
0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους συλληφθέντες για το Qatargate, το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Από το σπίτι του Τζόρτζι κατασχέθηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η έρευνα στο σπίτι του στο Αμπιατεγκράσο, στην περιοχή του Μιλάνου, έγινε έπειτα από αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης και εκεί εντοπίστηκε το εν λόγω ποσό, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχει διατελέσει βοηθός του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, που φαίνεται ότι είναι ο δεύτερος που προφυλακίζεται.

Οι προφυλακισθέντες θα παραμείνουν κρατούμενη για ακόμη έναν μήνα.

Όσον αφορά στην κα Καϊλή, ο δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, ανέφερε στο AFP ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Κατά πηγές, ο Τζόρτζι ήταν αυτός που κάλεσε τον πατέρας της Καϊλή να παραλάβει τα χρήματα από το σπίτι τους. Πηγή από την οικογένεια, ωστόσο, μιλώντας στον Alpha, διέψευσε τις πληροφορίες πως ο Αλέξανδρος Καϊλής εντοπίστηκε με βαλίτσα με τεράστιο χρηματικό ποσό στην κατοχή του. 

Η έρευνα για την υπόθεση φαίνεται πως κρατούσε για τουλάχιστον έναν χρόνο και κατέληξε με τις τέσσερις συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM