Qatargate: Έκδοση στο Βέλγιο και για την κόρη του Παντσέρι

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι Facebook Twitter
Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (Φωτ.: EPA)
0

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Qatargate, καθώς οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν ότι θα εκδοθεί στο Βέλγιο και η κόρη του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, μετά την σύζυγό του, ενώ η Ρομπέρτα Μετσόλα ενημέρωσε πως τα αιτήματα για την άρση της ασυλίας του Αντρέα Κοτσολίνο και του Μαρκ Ταραμπέλα έχουν παραπεμφθεί στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων. 

«Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα», δήλωσε η Ρομπέρτα Μετσόλα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

«Αυτά τα αιτήματα παραπέμφθηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», συμπλήρωσε η πρόεδρος του σώματος. 

Qatargate: Έκδοση της Σίλβια Παντσέρι στο Βέλγιο 

Οι εισαγγελείς της Μπρέσια αποφάσισαν ότι η Σίλβια Παντσέρι, κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως έχουν ζητήσει οι εκεί αρχές

Η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου, για εμπλοκή στο Qatargate. 
 
Oι συνήγοροι υπεράσπισής της είναι πιθανό να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, κατά της απόφασης, εντός των επομένων πέντε ημερών. Ήδη έχουν ακολουθήσει την ίδια οδό, σε ό,τι αφορά την απόφαση υπέρ της έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι.

Για την περίπτωση της Σίλβια Παντσέρι, οι εισαγγελείς της Μπρέσια θεώρησαν πως στο Βέλγιο τηρούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από τους δικηγόρους της, οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά σε πρόβλημα «υπερπληθυσμού» των βελγικών φυλακών.

Qatargate: Η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι «γνώριζαν» τις δραστηριότητές του

Τόσο η σύζυγος όσο και η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να γνώριζαν τις δραστηριότητες του πρώην βουλευτές και να συμμετέχουν σε αυτές, σύμφωνα με τα εντάλματα για τη σύλληψη των δύο γυναικών, που δημοσιοποίησε το Σάββατο ο ΣΚΑΪ. 

Με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου, αμφότερες κατηγορούνται για δημόσια διαφθορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση πέντε ετών. 

Η Μαρία Κολεόνι, σύζυγος του πρώην ευρωβουλευτή, φέρεται να είχε άμεση σχέση με τις οικονομικές δραστηριότητες του συζύγου της. 

«Το ζευγάρι χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου προσώπου που τον αποκαλούν “γίγαντα”. Του είπε να ανοίξει λογαριασμό με ΦΠΑ, κάτι που υποδηλώνει ότι ο Παντσέρι μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εμπορική δραστηριότητα που υπόκειται σε ΦΠΑ. Αυτό δείχνει ότι η Μαρία Κολεόνι ασκεί κάποιου είδους έλεγχο στις δραστηριότητες του συζύγου της, ή ότι τουλάχιστον προσπαθεί να διατηρήσει κάποιο έλεγχο», αναφέρει το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. 

Σε ό,τι αφορά τη Σίλβια Παντσέρι, κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, φέρεται να είχε στενές σχέσεις με το Μαρόκο. 

«Η κόρη του Παντσέρι, Σίλβια και η σύζυγός του, κατά των οποίων έχει εκδοθεί το ένταλμα, φαίνεται να γνωρίζουν πλήρως τις δραστηριότητες του συζύγου και πατέρα τους και να συμμετέχουν ακόμη και στη μεταφορά των “δώρων” που έδωσε στο Μαρόκο ο Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία. Η Σίλβια Παντσέρι έκανε σχόλιο για τη χορήγηση των “δώρων” από τα οποία στη συνέχεια όπως φαίνεται επωφελήθηκε», αναφέρει το έγγραφο. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM