Qatargate: Ο ρόλος της συζύγου και της κόρης του Παντσέρι- Τι αναφέρουν τα εντάλματα σύλληψης

Ο Αντόνιο Παντσέρι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σκάνδαλο Qatargate και ειδικότερα τον ρόλο που φέρεται να είχαν η σύζυγος και η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. 

Αμφότερες, φέρεται να γνώριζαν τις δραστηριότητες του Παντσέρι και να συμμετέχουν σε αυτές, σύμφωνα με τα εντάλματα για τη σύλληψη των δύο γυναικών, που έφερε στο «φως» ο ΣΚΑΪ. 

Σε ό,τι αφορά στην Εύα Καϊλή, που είναι προσωρινά κρατούμενη μετά τη σύλληψή της για εμπλοκή στο Qatargate, την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί ξανά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, στις 19 Ιανουαρίου το συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της. Για τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, η σχετική απόφαση αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου. 

Στην κατάθεσή της, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Εύα Καϊλή φέρεται να είπε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ότι δεν ήταν ούτε δικά της, ούτε του συντρόφου της, αλλά του Παντσέρι. «Δεν ήταν η πρώτη φορά που έφερνε μετρητά στο σπίτι μας. Πριν από τον Covid ο Παντσέρι είχε αφήσει κάποια μετρητά στο σπίτι μας και μετά είχε έρθει να τα πάρει», φέρεται να ανέφερε η ευρωβουλευτής. 

Qatargate: Τι αναφέρουν τα εντάλματα σύλληψης για την σύζυγο και την κόρη του Παντσέρι  

Με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου σε βάρος της συζύγου και της κόρης του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, αμφότερες κατηγορούνται για δημόσια διαφθορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση πέντε ετών. 

Η Μαρία Κολεόνι, σύζυγος του πρώην ευρωβουλευτή, φέρεται να είχε άμεση σχέση με τις οικονομικές δραστηριότητες του συζύγου της. 

«Το ζευγάρι χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου προσώπου που τον αποκαλούν “γίγαντα”. Του είπε να ανοίξει λογαριασμό με ΦΠΑ, κάτι που υποδηλώνει ότι ο Παντσέρι μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εμπορική δραστηριότητα που υπόκειται σε ΦΠΑ. Αυτό δείχνει ότι η Μαρία Κολεόνι ασκεί κάποιου είδους έλεγχο στις δραστηριότητες του συζύγου της, ή ότι τουλάχιστον προσπαθεί να διατηρήσει κάποιο έλεγχο», αναφέρει το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. 

Σε ό,τι αφορά τη Σίλβια Παντσέρι, κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, φέρεται να είχε στενές σχέσεις με το Μαρόκο. 

«Η κόρη του Παντσέρι, Σίλβια και η σύζυγός του, κατά των οποίων έχει εκδοθεί το ένταλμα, φαίνεται να γνωρίζουν πλήρως τις δραστηριότητες του συζύγου και πατέρα τους και να συμμετέχουν ακόμη και στη μεταφορά των “δώρων” που έδωσε στο Μαρόκο ο Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία. Η Σίλβια Παντσέρι έκανε σχόλιο για τη χορήγηση των “δώρων” από τα οποία στη συνέχεια όπως φαίνεται επωφελήθηκε», αναφέρει το έγγραφο. 

Qatargate: Ο Αντρέα Κοτσολίνο αντιδρά στο αίτημα άρσης ασυλίας 

Στο μεταξύ, ο Αντρέα Κοτσολίνο αντέδρασε, μέσω των δικηγόρων του, στο αίτημα άρσης της ασυλίας του, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.  

«Το αίτημα για άρση της ασυλίας αποτελείται από λίγες γραμμές και αποτελεί απλώς μία υποθετική έρευνα, η οποία δεν φαίνεται καν να αφορά τον πελάτη μας αφού τίποτα και κανείς δεν τον εμπλέκει άμεσα σε πράξεις διαφθοράς», ανέφεραν οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή. 

«Ο Αντρέα Κοτσολίνο θέλει να τον ακούσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων κεκλεισμένων των θυρών και εκεί θα επιβεβαιώσει την απόλυτη αθωότητά του», συμπλήρωσαν. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΛΧΑΝ ΟΜΑΡ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να αφαιρέσει την υπηκοότητα της Ιλχάν Ομάρ και να την απελάσει

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι της, κατάσχεσαν το διαβατήριό της και έχουν εκδώσει περισσότερες από δώδεκα κλητεύσεις, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται σε μήκος 660 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσο βαθιά στο ουκρανικό έδαφος θα εκτείνεται η ζώνη.
THE LIFO TEAM
BREAKING BAD RJ MITTE AYTOKTONIA

Διεθνή / «Καμία μαμά δεν θα έπρεπε να βρίσκει έτσι το παιδί της»: Η μητέρα του RJ Mitte μιλά για τον θάνατό του

«Αν γνώριζα κάτι περισσότερο ή μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά, πραγματικά θα το είχα κάνει. Θα έδινα τη ζωή μου για τη δική του», δήλωσε η Dyna Mitte για τον γιο της
THE LIFO TEAM