Qatargate: Βελγικό δικαστήριο απέσυρε το αίτημα έκδοσης της συζύγου και της κόρης του Παντσέρι

Qatargate: Αποσύρθηκε το αίτημα έκδοσης της συζύγου και της κόρης του Παντσέρι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα παραμείνουν η κόρη και η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι καθώς βελγικό δικαστήριο απέσυρε το αίτημά για έκδοσή τους, ως ύποπτες για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από συμφωνία μεταξύ της βελγικής εισαγγελίας και του Παντσέρι, όπως ανέφερε η Corriere della Sera. 

Ιταλικό δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσής τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η κόρη του Σίλβια συνελήφθησαν στις 9 Δεκεμβρίου στο σπίτι τους στη Λομβαρδία ως ύποπτες για την εκτεταμένη έρευνα του σκανδάλου Qatargate και έκτοτε βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο τους ήταν ύποπτες ότι γνώριζαν για τις φερόμενες παράνομες δραστηριότητες του πρώην Ευρωβουλευτή με το Κατάρ και το Μαρόκο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Παντσέρι έκλεισε συμφωνία με τον Βέλγο εισαγγελέα, αναγνωρίζοντας ότι «συμμετείχε σε πράξεις διαφθοράς».

Υποσχέθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του και την κατάσχεση 1 εκατ. ευρώ., 600.000 ευρώ από τα οποία βρέθηκαν από τους ερευνητές στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Ο Μισέλ Κλαίζ, ο Βέλγος δικαστής που προεδρεύει της έρευνας, σήμερα ταξιδεύει στο Μιλάνο για να συναντηθεί με Ιταλούς ερευνητές, ανέφερε η Corriere della Sera.

Με πληροφορίες του Politico/Corriere della Sera

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM