Πυροβολισμοί στον Βόσπορο: Στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας ο πάπας Φραγκίσκος

Πυροβολισμοί στον Βόσπορο: Στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας ο πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε καθολική εκκλησία του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσευχής το πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Ποντίφικας μίλησε για το αιματηρό συμβάν με τους πυροβολισμούς από το οποίο έπεσε ένας άνδρας νεκρός, τονίζοντας πως είναι στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας. «Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στις 11:40 το πρωί, όταν δύο άτομα μπήκαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας. Από τους πυροβολισμούς ένας πιστός έπεσε νεκρός από τραύμα στο κεφάλι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM