Ακτιβίστριες διέκοψαν τη λειτουργία του πάπα Φραγκίσκου

Ακτιβίστριες διέκοψαν τη λειτουργία του πάπα Φραγκίσκου Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ, ακτιβίστριες της PETA διέκοψαν σήμερα την Ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστατούσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο ακτιβίστριες βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από τη βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των Τειχών στη Ρώμη, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ κατά των ταυρομαχιών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον πάπα Φραγκίσκο ή τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, τον πνευματικό ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας ο οποίος ήταν επίσης παρών, την ώρα που την τελετή παρακολουθούσαν τουλάχιστον 1.500 άτομα.

Σε πλάνα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, διακρίνεται μία από τις δύο ακτιβίστριες να φορά μία μπλούζα στην οποία έγραφε χαρακτηριστικά «σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες», λίγο πριν απομακρυνθεί από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η PETA πραγματοποίησε ακόμα μία διαμαρτυρία, όπου μέλη της είχαν καλυφθεί με κόκκινα σεντόνια και ψεύτικα κέρατα, προτρέποντας τον πάπα Φραγκίσκο να αποδοκιμάσει τις ταυρομαχίες ως «βάρβαρη πρακτική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM