Πυροβολισμοί στο Μόναχο: Η επίθεση αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια

Πυροβολισμοί στο Μόναχο: Η επίθεση αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / Χ
0

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν οι Αρχές του Μονάχου, τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα κοντά στο προξενείο του Ισραήλ.

Ο 18χρονος δράστης της επίθεσης σημειώνεται πώς έπεσε νεκρός από τα πυρά που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου και την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (BKA), στόχος του εκτιμάται ότι ήταν το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ.

«Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η επίθεση του Αυστριακού πιστεύεται ότι έχει αναφορά στο Γενικό Προξενείο του κράτους του Ισραήλ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Σε βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το σημείο, ο 18χρονος φαίνεται να προσπαθεί να σπάσει με το τουφέκι του ένα τζάμι του Προξενείου, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Ο δράστης γεννήθηκε το 2006 στην Αυστρία, ήταν κάτοχος αυστριακού διαβατηρίου και καταγόταν από την Βοσνία. Ωστόσο, το 2023 και έπειτα από βίαια επεισόδια με τους συμμαθητές του, έγινε καταγγελία σε βάρος του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διάδοση προπαγάνδας υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους». Στο κινητό του μάλιστα, οι Αρχές είχαν εντοπίσει αντίστοιχο υλικό, αλλά αργότερα ανέστειλαν την έρευνα.

Σημειώνεται πως το συμβάν συνέπεσε με την 52η επέτειο από την επίθεση Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου το 1972. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στο Προξενείο δεν βρίσκονταν παρά ελάχιστοι εργαζόμενοι, καθώς οι περισσότεροι παρακολουθούσαν σχετική εκδήλωση μνήμης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Διεθνή / Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Καταθέσεις γιατρών και εργαζομένων σε νεκροτομεία και νεκροταφεία φέρνουν στο φως μια μαζική κρατική επιχείρηση συγκάλυψης των συστηματικών δολοφονιών διαδηλωτών
THE LIFO TEAM
Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM