Πυροβολισμοί στο Μόναχο: Η επίθεση αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια

Πυροβολισμοί στο Μόναχο: Η επίθεση αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / Χ
0

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν οι Αρχές του Μονάχου, τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα κοντά στο προξενείο του Ισραήλ.

Ο 18χρονος δράστης της επίθεσης σημειώνεται πώς έπεσε νεκρός από τα πυρά που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου και την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (BKA), στόχος του εκτιμάται ότι ήταν το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ.

«Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η επίθεση του Αυστριακού πιστεύεται ότι έχει αναφορά στο Γενικό Προξενείο του κράτους του Ισραήλ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Σε βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το σημείο, ο 18χρονος φαίνεται να προσπαθεί να σπάσει με το τουφέκι του ένα τζάμι του Προξενείου, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Ο δράστης γεννήθηκε το 2006 στην Αυστρία, ήταν κάτοχος αυστριακού διαβατηρίου και καταγόταν από την Βοσνία. Ωστόσο, το 2023 και έπειτα από βίαια επεισόδια με τους συμμαθητές του, έγινε καταγγελία σε βάρος του για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διάδοση προπαγάνδας υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους». Στο κινητό του μάλιστα, οι Αρχές είχαν εντοπίσει αντίστοιχο υλικό, αλλά αργότερα ανέστειλαν την έρευνα.

Σημειώνεται πως το συμβάν συνέπεσε με την 52η επέτειο από την επίθεση Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου το 1972. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στο Προξενείο δεν βρίσκονταν παρά ελάχιστοι εργαζόμενοι, καθώς οι περισσότεροι παρακολουθούσαν σχετική εκδήλωση μνήμης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM