Πυροβολισμοί με 4 νεκρούς στην Τζόρτζια: Το FBI είχε ανακρίνει τον δράστη πριν από έναν χρόνο για διαδικτυακές απειλές

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Το FBI είχε ανακρίνει τον δράστη πριν από έναν χρόνο για διαδικτυακές απειλές Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο 14χρονος που σκότωσε δύο καθηγητές και δύο μαθητές στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η υπόθεση τότε αφορούσε ανώνυμες διαδικτυακές απειλές. Ο Κολτ Γκρέι, 14 ετών, αρνήθηκε στην αστυνομία τον Μάιο του 2023 ότι βρισκόταν πίσω από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που περιείχαν εικόνες όπλων, προειδοποιώντας για πυροβολισμούς σε σχολείο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια, Κρις Χόσεϊ, είπε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν «όπλο τύπου AR-platform».

Σε ανακοίνωσή του, το FBI ανέφερε ότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Απειλής είχε ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου τον Μάιο του 2023, αφού έλαβε ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με «διαδικτυακές απειλές για πυροβολισμό στο σχολείο σε άγνωστη τοποθεσία και ώρα».

Η υπηρεσία ανέφερε ότι εντός 24 ωρών οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι απειλές προέρχονταν από την Τζόρτζια.

Οι αστυνομικοί του τοπικού γραφείου του σερίφη πήραν κατάθεση από το αγόρι και τον πατέρα του, οι οποίοι «δήλωσαν ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά το άτομο δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε αυτά», είπε το FBI.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν τότε 13 ετών, αρνήθηκε ότι έκανε τις διαδικτυακές απειλές και οι αξιωματούχοι «ειδοποίησαν τα τοπικά σχολεία για συνεχή παρακολούθηση του θέματος». «Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε καμία πιθανή αιτία για σύλληψη ή λήψη πρόσθετων μέτρων επιβολής του νόμου σε τοπικό, πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο», προστίθεται στην ανακοίνωση του FBI.

Ο 14χρονος συνελήφθη αμέσως δήλωσαν οι Αρχές. Ο σερίφης πρόσθεσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα κίνητρο και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου δεν γνώριζαν «οποιους στόχους σε αυτό το σημείο».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM