Πυροβολισμοί στη Τζόρτζια: «Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί αυτό να γίνει ο κανόνας» λέει ο Τζο Μπάιντεν

Πυροβολισμοί στη Τζόρτζια: «Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί αυτό να γίνει ο κανόνας» λέει ο Μπάιντεν Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί σε λύκειο της Τζόρτζια / Χ
0

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία γίνονται ο κανόνας», διαμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν μετά το νέο μακελειό σε λύκειο στη Τζόρτζια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την είδηση της νέας φονικής επίθεσης με πυροβολισμούς, σημείωσε ότι η χώρα θρηνεί ενώ τόνισε πως «αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια χαρούμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γουίντερ της Τζόρτζια, μετατρέπεται σε μια φρικτή υπενθύμιση: η ένοπλη βία συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου το Κογκρέσο να δράσει απαγορεύοντας τα τουφέκια. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, κάνει λόγο για μία «ανείπωτη τραγωδία».

«Είμαι συντετριμμένος για τις οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ένας 14χρονος. «Τέσσερις νεκροί. Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία με τραύματα. Ο ύποπτος κρατείται και είναι ζωντανός», ανέφερε στην πλατφόρμα Χ το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM