Πυροβολισμοί στη Τζόρτζια: «Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί αυτό να γίνει ο κανόνας» λέει ο Τζο Μπάιντεν

Πυροβολισμοί στη Τζόρτζια: «Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί αυτό να γίνει ο κανόνας» λέει ο Μπάιντεν Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί σε λύκειο της Τζόρτζια / Χ
0

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία γίνονται ο κανόνας», διαμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν μετά το νέο μακελειό σε λύκειο στη Τζόρτζια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την είδηση της νέας φονικής επίθεσης με πυροβολισμούς, σημείωσε ότι η χώρα θρηνεί ενώ τόνισε πως «αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια χαρούμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γουίντερ της Τζόρτζια, μετατρέπεται σε μια φρικτή υπενθύμιση: η ένοπλη βία συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου το Κογκρέσο να δράσει απαγορεύοντας τα τουφέκια. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, κάνει λόγο για μία «ανείπωτη τραγωδία».

«Είμαι συντετριμμένος για τις οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ένας 14χρονος. «Τέσσερις νεκροί. Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία με τραύματα. Ο ύποπτος κρατείται και είναι ζωντανός», ανέφερε στην πλατφόρμα Χ το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM