Πρωτοφανής κινητοποίηση στον Καναδά για την κλιματική αλλαγή- Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους

Πρωτοφανής κινητοποίηση στον Καναδά για την κλιματική αλλαγή- Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Μόντρεαλ για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε μια άνευ προηγουμένου σε μέγεθος κινητοποίηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην μητρόπολη αυτή του Κεμπέκ.

Διαδηλώσεις γι'αυτόν τον σκοπό στις οποίες μετείχαν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έγιναν ταυτοχρόνως σε περίπου 10 πόλεις του Κεμπέκ κατόπιν αιτήματος της συσπείρωσης πολιτών «Ο πλανήτης αυτοπροσκαλείται στο κοινοβούλιο», την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο σκηνοθέτης από το Κεμπέκ, Ντομινίκ Σαμπάν.

Πολίτες όλων των ηλικιών μετείχαν στην κινητοποίηση αυτή κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου, η οποία είχε ως στόχο να ασκήσει πιέσεις στην νέα κυβέρνηση του Κεμπέκ να εντάξει στις προτεραιότητές της την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Πρωτοφανής κινητοποίηση στον Καναδά για την κλιματική αλλαγή- Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους Facebook Twitter

Περίπου 50.000 άνθρωποι μετείχαν στη διαδήλωση στο Μόντρεαλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καθώς η καναδική αστυνομία δεν δίδει ποτέ εκτιμήσεις από την πλευρά της για τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

«Ας παγώσουμε την υπερθέρμανση», ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό που κρατούσε μια νεαρή διαδηλώτρια, ενώ έκανε πολύ κρύο στην πόλη. «Ας ανεβάσουμε τους μισθούς, όχι τη στάθμη των θαλασσών», αναγραφόταν στο πανό που κρατούσε μια άλλη.

Παρόντες στη διαδήλωση ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένων τριών υπουργών της κυβέρνησης του Συνασπισμού για το Μέλλον του Κεμπέκ (κεντροδεξιό CAQ), του πρωθυπουργού Φρανσουά Λεγκό, το οποίο κέρδισε τις τοπικές εκλογές της 1ης Οκτωβρίου με ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον.

Πρωτοφανής κινητοποίηση στον Καναδά για την κλιματική αλλαγή- Δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους Facebook Twitter

«Η κυβέρνηση του Κεμπέκ θα συμμετάσχει στη λύση, στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών», δεσμεύτηκε ωστόσο ο Λεγκό σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter έπειτα από συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον διοργανωτή της πρωτοβουλίας αυτής, τον Ντομινίκ Σαμπάν.

Η συσπείρωση αυτή πολιτών είχε την πρωτοβουλία για ένα «Σύμφωνο για την Μετάβαση», με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι του Κεμπέκ να περιορίσουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον.

Το σύμφωνο αυτό έχουν υπογράψει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο περίπου 150.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερες από 500 προσωπικότητες του Κεμπέκ από όλους τους τομείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM