Πρωθυπουργός Σκωτίας για την οικογένειά του στη Γάζα: «Μόνο με έξι μπουκάλια πόσιμο νερό σε σπίτι 100 ατόμων»

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Η οικογένειά μου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ είπε, σύμφωνα με το BBC, ότι η πεθερά του και ο σύζυγός της ζουν «βασανιστήρια» καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα.

«Έχουν μείνει με έξι μπουκάλια καθαρό πόσιμο νερό σε ένα σπίτι 100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού δύο μηνών, μου λέει», δήλωσε ο Γιούσαφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Brechin. Απομακρύνθηκε για να απαντήσει στο τηλεφώνημά της και είπε ότι η οικογένειά του δεν ξέρει αν «θα τα καταφέρουν από τη μια νύχτα μέχρι την άλλη», καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις συνεχίζονται.

Τα πεθερικά του Γιούσαφ βρίσκονταν στη Γάζα για να επισκεφθούν συγγενείς τους όταν ξέσπασε ο πόλεμος, γράφει το BBC. O πρωθυπουργός της Σκωτίας είπε ακόμα ότι εκ μέρους τους παρακαλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαιτήσει το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την κατάπαυση του πυρός.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Χάμζα Γιούσαφ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει άσυλο στον λαό της Γάζας. Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τις πρώτες στον κόσμο που υποδέχεται Παλαιστίνιους πρόσφυγες. «Καλωσορίσαμε εκείνους (τους πρόσφυγες) από τη Συρία, την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες, και πρέπει να το κάνουμε ξανά», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ. «Η Σκωτία είναι πρόθυμη να είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει ασφάλεια και καταφύγιο σε όσους παγιδεύονται σε αυτές τις τρομερές επιθέσεις», πρόσθεσε.



Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «δεσμευτεί για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων» για το 1 εκατ. ανθρώπους που εκτοπίστηκαν στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας σημείωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι η σύζυγός του, Νάντια Ελ-Νάκλα, είναι Σκωτσέζα και Παλαιστίνια και έχει οικογένεια που ζει στη Γάζα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM