Πρωθυπουργός Σκωτίας για την οικογένειά του στη Γάζα: «Μόνο με έξι μπουκάλια πόσιμο νερό σε σπίτι 100 ατόμων»

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Η οικογένειά μου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ είπε, σύμφωνα με το BBC, ότι η πεθερά του και ο σύζυγός της ζουν «βασανιστήρια» καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα.

«Έχουν μείνει με έξι μπουκάλια καθαρό πόσιμο νερό σε ένα σπίτι 100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού δύο μηνών, μου λέει», δήλωσε ο Γιούσαφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Brechin. Απομακρύνθηκε για να απαντήσει στο τηλεφώνημά της και είπε ότι η οικογένειά του δεν ξέρει αν «θα τα καταφέρουν από τη μια νύχτα μέχρι την άλλη», καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις συνεχίζονται.

Τα πεθερικά του Γιούσαφ βρίσκονταν στη Γάζα για να επισκεφθούν συγγενείς τους όταν ξέσπασε ο πόλεμος, γράφει το BBC. O πρωθυπουργός της Σκωτίας είπε ακόμα ότι εκ μέρους τους παρακαλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαιτήσει το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την κατάπαυση του πυρός.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Χάμζα Γιούσαφ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει άσυλο στον λαό της Γάζας. Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τις πρώτες στον κόσμο που υποδέχεται Παλαιστίνιους πρόσφυγες. «Καλωσορίσαμε εκείνους (τους πρόσφυγες) από τη Συρία, την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες, και πρέπει να το κάνουμε ξανά», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ. «Η Σκωτία είναι πρόθυμη να είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει ασφάλεια και καταφύγιο σε όσους παγιδεύονται σε αυτές τις τρομερές επιθέσεις», πρόσθεσε.



Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «δεσμευτεί για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων» για το 1 εκατ. ανθρώπους που εκτοπίστηκαν στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας σημείωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι η σύζυγός του, Νάντια Ελ-Νάκλα, είναι Σκωτσέζα και Παλαιστίνια και έχει οικογένεια που ζει στη Γάζα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM