Πρωθυπουργός Βόρειας Μακεδονίας: Η Ρωσία έχει συμφέρον από τις παγωμένες συγκρούσεις στα Βαλκάνια

Πρωθυπουργός Βόρειας Μακεδονίας: Η Ρωσία έχει συμφέρον από τις παγωμένες συγκρούσεις στα Βαλκάνια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα Δυτικά Βαλκάνια πάντα ενδιέφεραν τη Ρωσία και η επιρροή της Μόσχας ήταν πάντα παρούσα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι. 

«Τα Δυτικά Βαλκάνια πάντα ενδιέφεραν τη Ρωσία. Η επιρροή της μέσω των ΜΜΕ, μέσω πολιτικών κομμάτων, ήταν πάντα παρούσα», επεσήμανε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Die Presse». 

«Έχει συμφέρον από τις παγωμένες συγκρούσεις στα Βαλκάνια, οι οποίες το κάνουν αδύνατο για τις χώρες να ανοίξουν τον δρόμο προς την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση. Στη Βόρεια Μακεδονία επίσης έχουμε αυτά τα προβλήματα», συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς για την παραπληροφόρηση στη χώρα του, δήλωσε ότι «ξεκάθαρα χρηματοδοτείται από τη Ρωσία», για αυτό ο στρατηγικός στόχος της Βόρειας Μακεδονίας είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στην ίδια συνέντευξη ο Κοβάτσεφσκι υπογράμμισε πως η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία «αποδεικνύει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, τη μεγαλύτερη αμυντική συμμαχία, έχει ύψιστη σημασία για κάθε μέλος. Είμαστε μια μικρή χώρα. Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ μέλη εγγυώνται την ασφάλειά μας». 

Αυτό, συνέχισε, έχει πολλές θετικές συνέπειες για την κοινωνία αλλά και την οικονομία της Βόρειας Μακεδονίας. «Γιατί οι ξένοι επενδυτές, ιδιαίτερα εκείνοι στον τομέα των υποδομών, ξέρουν ότι είναι σε μια ασφαλή χώρα που προστατεύεται από το ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Διεθνή / Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ σχεδιάζει μαζικές απελάσεις αιτούντων άσυλο και αποχώρηση από διεθνείς συνθήκες όπως η ΕΣΔΑ και η Σύμβαση της Γενεύης, πυροδοτώντας διεθνείς αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM