Πρόσβαση στον φυλακισμένο δημοσιογράφο της Die Welt δίνει η Τουρκία στη Γερμανία

Πρόσβαση στον φυλακισμένο δημοσιογράφο της Die Welt δίνει η Τουρκία στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να δώσει στις γερμανικές προξενικές αρχές δικαίωμα πρόσβασης στον φυλακισμένο ανταποκριτή της Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος προφυλακίστηκε στην Τουρκία τον Φεβρουάριο με κατηγορίες περί κατασκοπείας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Η γερμανική κυβέρνηση ζητούσε επανειλημμένα να αποκτήσει πρόσβαση στον 43χρονο Γιουτζέλ, γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη στην Άγκυρα στις 27 Φεβρουαρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατική» προπαγάνδα και υποκίνηση μίσους.


Η σύλληψη του συνέβαλε στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι ανήκει στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα και ότι είναι «γερμανός πράκτορας». Ο δημοσιογράφος, που αρνείται τις κατηγορίες, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10,5 χρόνια, αν καταδικαστεί.


«Σήμερα το πρωί η Τουρκία επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά επίσημα... ότι τελικά θα αποκτήσουμε αύριο πρόσβαση στον Ντενίζ Γιουτζέλ για να διαπιστώσουμε οι ίδιοι σε ποια κατάσταση βρίσκεται έπειτα από τις δύσκολες μέρες που περνά στην φυλακή», τόνισε ο Γκάμπριελ σε ανακοίνωση του.


Μια τουρκική πηγή, με γνώση του θέματος, τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM