Προς νέο γύρο συζητήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Β. Κορέα - Ανοιχτή η ημερομηνία διεξαγωγής

Προς νέο γύρο συζητήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Β. Κορέα - Ανοιχτή η ημερομηνία διεξαγωγής Facebook Twitter
0

Ο επόμενος γύρος των διαβουλεύσεων μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είναι πιθανό να διεξαχθεί στη Μόσχα, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Μοργκούλοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Tass.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Τζόζεφ Γιουν «έχει την πρόσκλησή μου, αλλά οι λεπτομέρειες των συνομιλιών και η ημερομηνία θα συμφωνηθούν μέσω της διπλωματικής οδού», εξήγησε.

Ο Μοργκούλοφ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μια αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας να επισκεφθεί τη Μόσχα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, τον επόμενο μήνα, για να συζητηθούν διμερή θέματα.

Εξάλλου, ο υπουργός χαιρέτισε τον απευθείας διάλογο μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, σημειώνοντας ότι η Μόσχα πιστεύει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί. «Ασφαλώς χαιρετίζουμε την επανέναρξη του διαλόγου, το περιεχόμενό του και τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι δύο πλευρές στις πρώτες συναντήσεις. Πιστεύουμε ότι ο απευθείας διάλογος μεταξύ Πιονγιάνγκ και Σεούλ θα πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας είναι ένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για τη διευθέτηση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, τον οποίο προωθούν η Ρωσία από κοινού με την Κίνα, συνέχισε. «Κατά συνέπεια, θεωρούμε την έναρξη των συνομιλιών ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», εξήγησε.

Ο Μοργκούλοφ πρόσθεσε ότι αυτός ο απευθείας διάλογος οδηγεί τη Μόσχα να ελπίζει ότι η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί στην κορεατική χερσόνησο κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση» της κατάστασης, τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM