Προς νέο γύρο συζητήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Β. Κορέα - Ανοιχτή η ημερομηνία διεξαγωγής

Προς νέο γύρο συζητήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Β. Κορέα - Ανοιχτή η ημερομηνία διεξαγωγής Facebook Twitter
0

Ο επόμενος γύρος των διαβουλεύσεων μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είναι πιθανό να διεξαχθεί στη Μόσχα, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Μοργκούλοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Tass.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Τζόζεφ Γιουν «έχει την πρόσκλησή μου, αλλά οι λεπτομέρειες των συνομιλιών και η ημερομηνία θα συμφωνηθούν μέσω της διπλωματικής οδού», εξήγησε.

Ο Μοργκούλοφ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μια αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας να επισκεφθεί τη Μόσχα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, τον επόμενο μήνα, για να συζητηθούν διμερή θέματα.

Εξάλλου, ο υπουργός χαιρέτισε τον απευθείας διάλογο μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, σημειώνοντας ότι η Μόσχα πιστεύει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί. «Ασφαλώς χαιρετίζουμε την επανέναρξη του διαλόγου, το περιεχόμενό του και τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι δύο πλευρές στις πρώτες συναντήσεις. Πιστεύουμε ότι ο απευθείας διάλογος μεταξύ Πιονγιάνγκ και Σεούλ θα πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας είναι ένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για τη διευθέτηση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, τον οποίο προωθούν η Ρωσία από κοινού με την Κίνα, συνέχισε. «Κατά συνέπεια, θεωρούμε την έναρξη των συνομιλιών ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», εξήγησε.

Ο Μοργκούλοφ πρόσθεσε ότι αυτός ο απευθείας διάλογος οδηγεί τη Μόσχα να ελπίζει ότι η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί στην κορεατική χερσόνησο κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση» της κατάστασης, τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM