Πρόκληση του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς: Oι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκια

Πρόκληση του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς: Oι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκια Facebook Twitter
1

Με «πηγάδι δίχως πάτο» το οποίο σπαταλά τα χρήματα των Ολλανδών φορολογουμένων σε «σουβλάκια και ούζο» παρομοίασε την Ελλάδα ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς, σε ερώτηση που κατέθεσε στην ολλανδική Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Βίλντερς και άλλους δύο βουλευτές του κόμματος στις 19 Ιουνίου ενόψει της εκταμίευσης της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αποφάσισε το Eurogroup.

Σε μία προφανή επίδειξη πολιτικού λαϊκισμού οι τρεις βουλευτές ρωτούν τον Ντάισελμπλουμ αν συμμερίζεται την άποψη που λέει ότι δεν «μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα;» Επίσης, ρωτούν τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ πότε σκοπεύει να πει στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους, αλλά και αν δεν το πράξει, πώς θα το εξηγήσει αυτό στους Ολλανδούς, «οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;»

Τέλος, ρωτούν τον πρόεδρο του Eurogroup αν σκοπεύει να καταστήσει σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό «το πηγάδι δίχως πάτο;».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM