Προειδοποιήσεις Ντράγκι στον Ιταλό πρόεδρο για τον νέο προϋπολογισμό

Προειδοποιήσεις Ντράγκι στον Ιταλό πρόεδρο για τον νέο προϋπολογισμό Facebook Twitter
0

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αρνητική αντίδραση των αγορών στον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας, προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι τον Σέρτζιο Ματαρέλα. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Ιταλό πρόεδρο. 

Την είδηση για τις προειδοποιήσεις Ντράγκι προς τον Ματαρέλα μετέδωσαν σήμερα δύο ιταλικές εφημερίδες. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από το γραφείο της ιταλικής προεδρίας.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό χθες, σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρεται διεξοδικά στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και «εύχεται να αναπτυχθεί ανοικτός διάλογος».

«Ο κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και από θάρρος. Οι στόχοι του είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη, με φροντίδα -στη συνέχεια- για την μείωση του ελλείμματος», γράφει ο υπουργός.

Επαναλαμβάνει, δε, ότι η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2019, στο 2,1% το 2020 και ότι θα περιοριστεί στο 1,8% το 2021. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη, ο Τρία θεωρεί ότι το σύνολο των μέτρων θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5% το 2019, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021.

«Τώρα ξεκινά η φάση διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα μπορέσει να διαπιστώσει τις βάσεις τις οποίες διαθέτει η στρατηγική ανάπτυξης που η κυβέρνηση έχει εντάξει στο προσχέδιο προϋπολογισμού», τονίζει ο τεχνοκράτης υπουργός. Με ειδική αναφορά -όπως προσθέτει- στις επενδύσεις, στη στήριξη της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή και με μέριμνα για τη βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM