Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία Facebook Twitter
0

Οι κάλπες στην Αλγερία έχουν ήδη ανοίξει για τις προεδρικές εκλογές της χώρας και όπως φαίνεται το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο, με τον απερχόμενο πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να εμφανίζεται ως φαβορί.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανανεώσει τη θητεία του, η οποία και θα αποτελέσει την τέταρτη συνεχόμενη στο ανώτερο αξίωμα της Αλγερίας.

«Το μόνο που θα γίνει απόψε είναι ότι θα κατεβεί η αυλαία μία κακόγουστης πολιτικής θεατρικής πράξης», γράφει η εφημερίδα El Watan, κάνοντας λόγο για μία ψηφοφορία που στερείται «αξιοπιστίας και πολιτικού ανοίγματος», ενώ για την Liberté «οι πραγματικοί ελιγμοί θα αρχίσουν την επομένη της 17ης Απριλίου», καθώς «δεν υπάρχει διακύβευμα» στην ίδια την ψηφοφορία.

Ο συνασπισμός πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας δεν φαίνεται ικανός να αλλάξει τα δεδομένα, ούτε και το κίνημα "Μπαρακάτ" που μεταφράζεται ως "φτάνει". Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει μια δημοκρατική μετάβαση στη μετά Μπουτεφλίκα εποχή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM