Η σύζυγος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Πρισίλα Τσαν είπε πως οι δυο κόρες της ήδη μαθαίνουν προγραμματισμό με τον πατέρα τους, τον οποίο θεώρησε «λιγάκι επαναστάτη» όταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στο Χάρβαρντ πριν από 18 χρόνια. 

 

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2012 και απέκτησαν δυο κόρες, την 5χρονη Maxima και την 4 ετών August. Μιλώντας στους Sunday Times, που την χαρακτηρίζουν «ηθική πυξίδα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ», η 36χρονη πρώην παιδίατρος αποκάλυψε λεπτομέρειες για την καθημερινότητα στο σπίτι και την ανατροφή των κοριτσιών.

 

«Μερικές φορές διαβάζουν μαζί βιβλία. Κι άλλες φορές προγραμματισμό. Ο Μαρκ το κάνει αυτό με την August από τότε που ήταν 3 ετών», λέει η ίδια.

 

 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα πάρτι, περιμένοντας στην ουρά για την τουαλέτα, ενώ φοιτούσαν στο Χάρβαρντ, πριν ο Μαρκ εγκαταλείψει τελικά τις σπουδές του για να κυνηγήσει το όνειρό του με το Facebook. Ακολούθησαν αρκετά ραντεβού και ενώ στην Πρισίλα άρεσε ο Μαρκ, τρομοκρατήθηκε από την αδιαφορία του για τους κανόνες. 

 

«Εγώ δεν παραβαίνω τους κανόνες… Κόπιασα για να φτάσω στο Χάρβαρντ. Για την καθώς πρέπει Πρισίλα, ο Μαρκ ήταν λίγο επαναστάτης», σημειώνει. 

 

 

Μέχρι να γνωρίσει τον μελλοντικό της σύζυγο, η Πρισίλα που σπούδασε στο Χάρβαρντ με υποτροφία, δυσκολευόταν να ταιριάξει, όπως εξηγεί, προσθέτοντας ότι δεν καταλάβαινε τα άλλα, πλουσιότερα κορίτσια που πήγαιναν στο πανεπιστήμιο και έμοιαζαν όλα μεταξύ τους.

 

Σε ερώτηση για τον αντίκτυπο που έχει το Instagram στους εφήβους, απάντησε ότι οι γονείς πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους και να τα ενθαρρύνουν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

 

Σε άλλο σημείο, αποκάλυψε ότι μεγαλώνουν τις δύο κόρες τους ως Εβραίες, αλλά ενσωματώνει επίσης στοιχεία της κινεζικής κουλτούρας στην ανατροφή τους, ενώ ο Μαρκ τούς διαβάζει μια εβραϊκή προσευχή στα Μανδαρινικά πριν τον ύπνο.