Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές

Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές Facebook Twitter
ΕPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού συνδέεται με την καταστροφή της φύσης, τόνισε ο πρίγκιπας Κάρολος και υπογράμμισε ότι αν η ανθρωπότητα δεν πάρει μαθήματα από αυτή την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με τέτοιες απειλές.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βίωσε από πρώτο χέρι τον κορωνοϊό, καθώς βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, τον Μάρτιο. «Τη γλίτωσα σχετικά ελαφρά», είπε μιλώντας στο SkyNews, καθώς τα συμπτώματά του ήταν ήπια.

«Ήμουν τυχερός στην περίπτωσή μου... Αλλά το είχα και μπορώ να καταλάβω τι πέρασαν άλλοι άνθρωποι», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι συμμερίζεται τον πόνο εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους και δεν μπόρεσαν να είναι δίπλα τους. «Αυτό, για εμένα, είναι το πιο φρικτό πράγμα», συμπλήρωσε.

Η εμπειρία αυτή τον έκανε πιο αποφασισμένο να πιέσει, να φωνάξει και να παροτρύνει, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην προώθηση της «πράσινης» ατζέντας του. Και έκανε έκκληση να ξαναμπεί η φύση «στο κέντρο της οικονομίας μας».

«Πριν από αυτό, σπρώξαμε τη φύση στις παρυφές. Εκμεταλλευτήκαμε, σκάψαμε και κόψαμε τα πάντα, σαν να μην υπήρχε αύριο, σαν να μην έχει σημασία», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος και υπογράμμισε ότι αν η ανθρωπότητα δεν πάρει μαθήματα από την πανδημία, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοια απειλή στο μέλλον.

«Όσο περισσότερο υπονομεύουμε τον φυσικό κόσμο, όσο περισσότερο καταστρέφουμε τη βιοποικιλότητα, τόσο πιο πολύ εκθέτουμε τον εαυτό μας σε αυτού του είδους τον κίνδυνο», υπογράμμισε. «Είχαμε και άλλες καταστροφές με τον Sars τον Έμπολα και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Όλα αυτά τα πράγματα σχετίζονται με την απώλεια της βιοποικιλότητας. Οπότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξαναφέρουμε τη φύση στο επίκεντρο», συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ