Πρίγκιπας Άντριου: Αρνείται ότι ήταν στενός φίλος της Γκισλέιν Μάξγουελ και ζητά δίκη παρουσία ενόρκων

Πρίγκιπας Άντριου: Αρνείται ότι γνώριζε την Γκισλέιν Μάξγουελ και ζητά δίκη παρουσία ενόρκων Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται τους ισχυρισμούς της Βιρτζίνια Τζουφρέ περί σεξουαλικής κακοποίησης και ζητά μια δίκη με ενόρκους, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται ότι είναι στενός φίλος της καταδικασμένης για sex trafficking, Γκισλέιν Μάξγουελ  αμφισβητώντας τα λεγόμενα της Βιρτζίνια Τζουφρέ.

Η Τζουφρέ ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε όταν ήταν 17 ετών σε σπίτια που ανήκαν στην Μάξγουελ και τον παιδόφιλο δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν.


Ωστόσο, στο δικαστικό έγγραφο των 11 σελίδων, που κατατέθηκε την Τετάρτη, η νομική ομάδα του πρίγκιπα Άντριου απαριθμεί μια σειρά από λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η αγωγή της πρέπει να απορριφθεί.

Ένας παράγοντας που ζητούν από το δικαστήριο να εξετάσει είναι το ζήτημα της συναίνεσης.

«Αν υποθέσουμε, χωρίς να το παραδεχθούμε ωστόσο, ότι η Τζουφρέ έχει υποστεί οποιονδήποτε τραυματισμό ή ζημία που φέρεται στην καταγγελία, οι αξιώσεις της παραγράφονται από το δόγμα της συναίνεσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημείο των δικαστικών εγγράφων.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι ο πρίγκιπας Άντριου «παραδέχεται ότι γνώρισε τον Έπσταϊν το 1999 ή γύρω στο 1999», αλλά αρνείται ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε κακοποίηση αποδίδεται στον εκλιπών δισεκατομμυριούχο.

Όσον αφορά τη φωτογραφία του πρίγκιπα που αγκαλιάζει την κυρία Τζουφρέ, με την Μάξγουελ στο βάθος, οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για να παραδεχτούν ή να αρνηθούν την ύπαρξή της.

Σε άλλο σημείο, το έγγραφο «διαψεύδει» τον ισχυρισμό της καταγγέλλουσας ότι ο πρίγκιπας Άντριου ήταν στενός φίλος της Μάξγουελ.

Οι δικηγόροι του αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «Ο πρίγκιπας Άντριου απαιτεί δια του παρόντος μια δίκη από ενόρκους για όλα τα αίτια της αγωγής που προβάλλονται στην καταγγελία».

Η Αμερικανίδα δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, η οποία εκπροσωπεί ορισμένους κατηγόρους της Μάξγουελ και του Έπσταϊν, χαρακτήρισε αυτή την απαίτηση «κίνηση δημοσίων σχέσεων», λέγοντας ότι η Τζουφρέ έχει ήδη ζητήσει μια δίκη από ενόρκους.

Πρόσθεσε δε, ότι το αίτημα του πρίγκιπα Άντριου δεν έχει κανέναν νόημα, καθώς ήταν συνταγματικό δικαίωμα της Τζουφρέ να έχει μια δίκη από ενόρκους, εάν τη ζητούσε.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται στη μήνυση που κατέθεσε, ότι ο εκλιπών δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Έπσταϊν την ανάγκασε να βρεθεί ερωτικά με τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου και ότι ο πρίγκιπας γνώριζε ότι εκείνη ήταν ήταν ανήλικη.⁠

Οι κατηγορίες εναντίον του 61χρονου πρίγκιπα Άντριου έχουν ήδη αμαυρώσει δραματικά τη δημόσια θέση του, αναγκάζοντας την Βασίλισσα Ελισάβετ να του αφαιρέσει τους στρατιωτικούς του τίτλους και τις φιλανθρωπίες του, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Με πληροφορίες του BBC/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ