«Πράσινο φως» στις 16.000 μηνύσεις κατά της Johnson & Johnson - Για καρκινογόνο βρεφικό ταλκ

«Πράσινο φως» στις 16.000 μηνύσεις κατά της Johnson & Johnson - Για καρκινογόνο βρεφικό ταλκ Facebook Twitter
EPA
0

«Προχωρούν» οι μηνύσεις για τα προϊόντα βρεφικού ταλκ της Johnson & Johnson, με περιορισμούς στις καταθέσεις των ειδικών στις δίκες. 

Χιλιάδες ενάγοντες, που κατηγορούν την εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) ότι τα προϊόντα της πούδρα για μωρά (baby powder) και ταλκ προκαλούν καρκίνο, μπορούν να προχωρήσουν με τις αγωγές τους, όμως επιβάλλονται περιορισμοί στις καταθέσεις ειδικών στις δίκες, μετά την απόφαση που έλαβε χθες η περιφερειακή δικαστής Φρέντα Γούλφσον στο Νιου Τζέρσι.

Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 16.000 αγωγές σε παναμερικανικό επίπεδο. Οι αγωγές αυτές είναι σχετικές με το ταλκ που παράγει, ενώ οι περισσότερες πρόκειται να εκδικαστούν από την έδρα της δικαστή Γούλφσον. Στις μηνύσεις υποστηρίζεται ότι τα προϊόντα ταλκ της J&J είναι μολυσμένα με αμίαντο και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών.

Πέρυσι τον Οκτώβριο η Johnson & Johnson υποστήριξε ότι σε νέες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από «τρίτα μέρη» δεν βρέθηκαν ίχνη αμίαντου στην παιδική πούδρα. 

Πριν από έναν χρόνο δικαστήριο της Καλιφόρνιας επιδίκασε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα που είχε στραφεί κατά της Johnson & Johnson, ισχυριζόμενη πως ο αμίαντος που περιείχε το ταλκ της εταιρείας τής προκάλεσε καρκίνο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM