Πουτζντεμόν προς ΕΕ: «Θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;»

Πουτζντεμόν προς ΕΕ: «Θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;» Facebook Twitter
0

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν άσκησε κριτική σήμερα στην ΕΕ για τη στήριξη που παρείχε στο «πραξικόπημα» που κίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι εναντίον της περιφέρειάς του, η οποία τέθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας από τα τέλη Οκτωβρίου.


«Θα αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της ψήφου των Καταλανών (σ.σ την 21η Δεκεμβρίου) ή θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με Καταλανούς δημάρχους στις Βρυξέλλες.


Ήταν η πρώτη φορά που ο Κάρλες Πουτζντεμόν πήρε τον λόγο δημοσίως μετά την απόφασή της βελγικής δικαιοσύνης, την Κυριακή, να τον αφήσει ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM