Πούτιν: «Τρομοκρατική επίθεση» από το Κίεβο η ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία

Πούτιν: «Τρομοκρατική επίθεση» από το Κίεβο η ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί ευθέως την Ουκρανία για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια με στόχο την καταστροφή ζωτικής σημασίας πολιτικών υποδομών... Αυτό σχεδιάστηκε, εκτελέστηκε και διατάχθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένη ομιλία στο κανάλι Telegram του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι τώρα ευθέως το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας

Αύριο, ο Ρώσος πρόεδρος έχει συγκαλέσει Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.  «Αύριο ο πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν στη συνάντηση θα συζητηθεί η ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας. «Θα σας ενημερώσουμε μετά για τα συμπεράσματα της συνάντησης», είπε.

FSB: Αυξήθηκαν οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη κοντά στα σύνορα

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB υποστήριξε σήμερα ότι από τις αρχές Οκτωβρίου παρατηρείται «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων εναντίον ρωσικών εδαφών που συνορεύουν με την Ουκρανία, στις οποίες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

«Από τις αρχές Οκτωβρίου, ο αριθμός των επιθέσεων εκ μέρους ουκρανικών μονάδων εναντίον των ρωσικών μεθοριακών εδαφών έχει αυξηθεί σημαντικά», ανέφερε η FSB, η οποία είναι υπεύθυνη και για τον έλεγχο των συνόρων.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία, οι επιθέσεις αυτές αφορούν κυρίως την περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την περιφέρεια του Χαρκόβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών τις τελευταίες 40 ημέρες, φτάνοντας μέχρι τα σύνορα. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης οι περιοχές του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, πάντα σύμφωνα με την FSB.

«Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν περισσότεροι από 100 βομβαρδισμοί σε 32 κοινότητες, με χρήση του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, του πυροβολικού, όλμων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών», συνεχίζει η ανακοίνωση. Ένας κάτοικος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Καταστράφηκαν επίσης δύο σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έντεκα κατοικίες και δύο διοικητικά κτίρια ενώ υπέστησαν ζημιές οκτώ μεθοριακά φυλάκια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από τον βομβαρδισμό ενός ρωσικού μεθοριακού φυλακίου, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ υπέστησαν ζημιές σπίτια και καλώδια του ηλεκτρικού. Τον Ιούλιο ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκτόξευσε τρεις πυραύλους στην πόλη Μπέλγκοροντ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης διοικητικής περιφέρειας. Τον Απρίλιο, μια αποθήκη πετρελαίου δέχτηκε επίθεση από ουκρανικά ελικόπτερα, πάντα σύμφωνα με τη Μόσχα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM