Πούτιν: Τα ρωσικά εμβόλια είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα Καλάσνικοφ

Πούτιν: Τα ρωσικά εμβόλια είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα Καλάσνικοφ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε την αξιοπιστία των ρωσικών εμβολίων για τον κορωνοϊό με εκείνη των Καλάσνικοφ.

 

«Είναι τα πιο αξιόπιστα και ανάμεσα στα πιο ασφαλή», είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε την Πέμπτη με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα.

 

«Όπως είπε ένας Ευρωπαίος ειδικός, είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα Καλάσνικοφ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ένας Ευρωπαίος ειδικός και νομίζω ότι έχει δίκιο. Είναι όσο απλά και ασφαλή είναι τα Καλάσνικοφ», συμπλήρωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters, αναφερόμενος στα ρωσικά εμβόλια.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν κατονόμασε τον ειδικό την εκτίμηση του οποίου επανέλαβε. Σύμφωνα με το ΒΒC, πρόκειται για Αυστριακό γιατρό.

 


Στην ίδια τηλεδιάσκεψη ο Βλαντιμίρ Πούτιν τάχθηκε υπέρ της πρότασης για την άρση της πατέντας για τα εμβόλια του κορωνοϊού. «Αναμφίβολα, η Ρωσία θα υποστηρίξει μια τέτοια προσέγγιση», είπε και ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση.«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα αποκομίσετε το μέγιστο όφελος αλλά πώς θα εγγυηθείτε την ασφάλεια των ανθρώπων», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ανταποκρίνεται σε κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι οποίοι προβλέπουν την άρση της προστασίας πατέντας σε έκτακτες συνθήκες.

 

Στο μεταξύ, χθες η Ρωσία ενέκρινε τη μονοδοσική έκδοση του εμβολίου Sputnik V, το οποίο ονομάστηκε Sputnik Light. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, αυτό έδειξε αποτελεσματικότητα 79,4%, με βάση τα δεδομένα από τον εμβολιασμό των Ρώσων πολιτών. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν στη Ρωσία, το Sputnik Light είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των νέων στελεχών του κορωνοϊού.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ