Πούτιν σε Κιμ: Είμαι έτοιμος να σας γνωρίσω από κοντά

Πούτιν σε Κιμ: Είμαι έτοιμος να σας γνωρίσω από κοντά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σε «σύντομο χρονικό διάστημα», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Ο Πούτιν έχει ήδη προσκαλέσει τον Κιμ και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, που έχει προγραμματιστεί για τις 11-13 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ.

Σε μήνυμά του προς τον Κιμ με αφορμή την Εθνική Ημέρα Απελευθέρωσης, η οποία στη Βόρεια Κορέα σηματοδοτεί την ανεξαρτησία από την Ιαπωνία το 1945, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε, σύμφωνα με το KCNA, την πρότασή του για μια συνάντηση κορυφής.

«Επιβεβαιώνω ότι είμαι έτοιμος να σας γνωρίσω σύντομα για να συζητήσουμε τα επείγοντα ζητήματα διμερών σχέσεων και τα σημαντικά ζητήματα στην περιοχή», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το μήνυμα που επικαλείται το KCNA.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα να αναπτυχθεί «αμοιβαία συνεργασία και ειδικότερα η υλοποίηση του τριμερούς σχεδίου», η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τη Σεούλ.

Από την πλευρά του, ο Κιμ έστειλε επίσης ένα μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με το KCNA, σημειώνοντας ότι οι «ισχυρές ρίζες» των διμερών τους σχέσεων βρίσκονται στο κοινό τους αγώνα ενάντια στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε στον Τύπο την αποστολή του μηνύματος, στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος «τόνισε την επιθυμία του και την προθυμία του να ξεκινήσει διάλογο» με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ερωτηθείς για μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Κιμ στο Βλαδιβοστόκ, τόνισε ότι το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ «είναι ανοικτό για όλους τους περιφερειακούς ηγέτες», διευκρινίζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει παραληφθεί επιβεβαίωση της συμμετοχή της Πιονγκγιάνγκ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM