Πούτιν: Η Άνγκελα μου στέλνει περιστασιακά μπίρες

Πούτιν: Η Άνγκελα μου στέλνει περιστασιακά μπίρες Facebook Twitter
EPA
0

Οι λάτρεις της μπίρας σε όλο τον κόσμο εκτιμούν τα γερμανικά είδη και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αποτελεί εξαίρεση.


Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο ίδιος, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ του στέλνει, περιστασιακά μπουκάλια pilsner μπίρας που παράγεται στη Σαξονία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».


«Κατά διαστήματα η Άνγκελα μού στέλνει μερικά μπουκάλια Radeberger» δηλώνει ο Ρώσος ηγέτης στο ντοκιμαντέρ «Putin» της VGTRK (Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων) αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο με το μικρό της όνομα.


Ο Πούτιν που υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας της KGB στη Δρέσδη, τη δεκαετία του 1980 έμαθε εκεί, να εκτιμά την τοπική μπίρα.


Το νέο δίωρο ντοκιμαντέρ για τον Ρώσο ηγέτη προβλήθηκε μία εβδομάδα πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Πρόκειται για μία παραγωγή του δημοσιογράφου Αντρέι Κοντρασόφ, που είναι εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρώσου προέδρου.


Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με αρκετούς συμμάχους του ρωσικού ηγέτη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο φίλος του από τα παιδικά χρόνια, τσελίστας Σεργκέι Ρολντούγκιν.


«Ακόμη και με μια γουλιά καλής μπίρας στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, η Ρωσία δεν είναι εύκολη υπόθεση», λέει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.


«Πάντα έλεγα ότι υπάρχουν δύο δουλειές που δεν θα ήθελα ποτέ να αναλάβω. Η πρώτη είναι το αξίωμα του Πάπα και η άλλη η θέση του Ρώσου Προέδρου. Η ανάγκη διατήρησης αυτής της τεράστιας χώρας ενωμένης είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε στην πολιτική», δηλώνει ο Σρέντερ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM