Πούτιν: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην εξομάλυνση των σχέσεων, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδείξουν την ίδια διάθεση. Μιλώντας στη σύνοδο των BRICS την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε να επιδιώξει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εάν επανεκλεγεί.

Ο Πούτιν τόνισε πως η Μόσχα εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά μόνο όσες βασίζονται σε ρεαλιστικές προτάσεις. Παράλληλα, σχολιάζοντας τις φήμες ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατιώτες στη Ρωσία, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η Μόσχα εφαρμόζει τη συνθήκη εταιρικής σχέσης με την Πιονγκγιάνγκ, χωρίς να διαψεύσει άμεσα τις αναφορές.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία δεν οφείλεται στη Ρωσία, αλλά στις δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο. Απάντησε επίσης στον ισχυρισμό του επικεφαλής της MI5, Κεν Μακάλουμ, που κατηγόρησε τη Ρωσία για «διαρκή αποστολή δημιουργίας χάους» στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «απόλυτες ανοησίες».

Αναφερόμενος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσίας για την επιδείνωση της σύγκρουσης και τόνισε πως ο ρόλος της Μόσχας είναι να δημιουργήσει συνθήκες για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα της περιοχής δεν επιθυμεί έναν «μεγάλο πόλεμο».

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM