Πουλάει χρυσό η Κύπρος για να καλύψει υποχρεώσεις

Πουλάει χρυσό η Κύπρος για να καλύψει υποχρεώσεις Facebook Twitter
0

Σε πώληση αποθεμάτων σε χρυσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καλύψει μέρος της δικής της συνεισφοράς στη δανειοδότηση, προχωρά σύμφωνα με το Ρόιτερς, η Κύπρος. Στο κείμενο το οποίο έχει στη διάθεση του το πρακτορείο αναφέρεται ακόμη ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει περίπου 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ από την διαδικασία εκκαθάρισης της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβολή φορολόγησης σε μετόχους, ομολογιούχους και αποταμιευτές με ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου.

Επί του συνόλου των 23 δις που είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Λευκωσίας, ο ΕΜΣ προβλέπεται να δώσει περίπου 9 δις, 1 δις το ΔΝΤ ενώ τα υπόλοιπα 13 δις θα πρέπει να τα εξασφαλίσει η κυπριακή κυβέρνηση.  

Όλα αυτά σύμφωνα με το έγγραφο, που προβλέπει επίσης ύφεση  8,7% το 2013, συνέχιση της υφεσιακής πορείας το 2014 και  οριακή ανάπτυξη (+1,1%) το 2015.

Το χρέος, ως λόγος επί του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει στο 126% και προβλέπεται να μειωθεί στο 104% το 2020. Το έλλειμμα θα φτάσει φέτος στο 6%, 7,9% το 2014, 5,7% το 2015 και 2,5% το 2016.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM