ΠΟΥ: Σε «επικίνδυνο μονοπάτι» ορισμένες χώρες υπό το βάρος του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Σε «επικίνδυνο μονοπάτι» ορισμένες χώρες υπό το βάρος του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Ο κόσμος βρίσκεται τώρα σε μια κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19 και ορισμένες χώρες βαδίζουν σε επικίνδυνο μονοπάτι, αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης των υγειονομικών υπηρεσιών τους υπό το βάρος της επιδημίας, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σκληροί και ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι». «Προτρέπουμε τους ηγέτες να αναλάβουν αμέσως δράση, να αποτρέψουν περισσότερους μη αναγκαίους θανάτους, (να προλάβουν ώστε) οι απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες να μην καταρρεύσουν και τα σχολεία να μην κλείσουν ξανά. Όπως είχα πει τον Φεβρουάριο και επαναλαμβάνω σήμερα: Δεν πρόκειται για άσκηση».

Ο Τέντρος επισήμανε πως πάρα πολλές χώρες καταγράφουν εκθετική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και «αυτό οδηγεί τώρα τα νοσοκομεία και τις εντατικές να λειτουργούν κοντά στα όρια της πληρότητάς τους ή πέραν αυτών, και βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού σύντομα. Βελτίωση των τεστ, ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν μολυνθεί και απομόνωση όσων κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό θα επιτρέψουν στις χώρες να αποφύγουν τα λοκντάουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

Διεθνή / Ο Τραμπ ξεκινά εκστρατεία καταστολής της «απάτης» στις πολιτείες των Δημοκρατικών

Συλλήψεις στην Καλιφόρνια - Ο Τραμπ όρισε υπεύθυνο της εκστρατείας τον αντιπρόεδρό του δηλώνοντας πως ο νέος ρόλος του θα είναι «καθοριστικός για το πόσο σπουδαίο θα είναι το μέλλον της χώρας μας»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ

Διεθνή / Πρώτο Πάσχα για τον Πάπα Λέων: Τι πιστεύουν οι καθολικοί για τον νέο ποντίφικα ένα χρόνο μετά

Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να παίρνει πιο ξεκάθαρη θέση σε παγκόσμιες συγκρούσεις, ενώ άλλοι εκτιμούν τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την επιρροή του
THE LIFO TEAM