ΠΟΥ: Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown στην Ευρώπη - Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των δημοτικών

ΠΟΥ: Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown στην Ευρώπη - Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των δημοτικών Facebook Twitter
ΠΟΥ: Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown στην Ευρώπη - Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των δημοτικών (Pixabay)
0

Τα νέα μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη μπορούν να αποφευχθούν δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

Ο Hans Kluge δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, «επιμένω ότι είναι το τελευταίο μέτρο. Εάν η χρήση μάσκας έφτανε το 95%, δεν θα χρειαζόταν lockdown.»

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά σχολεία τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν οδηγούν στη διάδοση του νέου κορωνοϊού που είναι γνωστός ως SARS-CoV-2» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι «το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι "αποτελεσματικό"».

Ο Kluge παράλληλα σημείωσε ότι τα lockdown θα πρέπει να αίρονται με ασφάλεια και σταδιακά, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις της «πολύ γρήγορης χαλάρωσης».

Επισήμανε δε, ότι κάποια συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους λόγω των πολλών ασθενών με κορωνοϊό, ενώ περισσότεροι από 29.000 θάνατοι από covid-19 καταγράφηκαν στην ήπειρο μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι», προειδοποίησε.

Παρά τα ενθαρρυντικά νέα της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα εμβόλια δεν θα είναι «ένα μαγικό ραβδί, διότι γνωρίζουμε ότι τα αποθέματα θα είναι περιορισμένα, κυρίως στην αρχή» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM