ΠΟΥ: Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown στην Ευρώπη - Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των δημοτικών

ΠΟΥ: Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown στην Ευρώπη - Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των δημοτικών Facebook Twitter
ΠΟΥ: Μπορεί να αποφευχθεί το lockdown στην Ευρώπη - Αναποτελεσματικό το κλείσιμο των δημοτικών (Pixabay)
0

Τα νέα μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη μπορούν να αποφευχθούν δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

Ο Hans Kluge δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, «επιμένω ότι είναι το τελευταίο μέτρο. Εάν η χρήση μάσκας έφτανε το 95%, δεν θα χρειαζόταν lockdown.»

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά σχολεία τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν οδηγούν στη διάδοση του νέου κορωνοϊού που είναι γνωστός ως SARS-CoV-2» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι «το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι "αποτελεσματικό"».

Ο Kluge παράλληλα σημείωσε ότι τα lockdown θα πρέπει να αίρονται με ασφάλεια και σταδιακά, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις της «πολύ γρήγορης χαλάρωσης».

Επισήμανε δε, ότι κάποια συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους λόγω των πολλών ασθενών με κορωνοϊό, ενώ περισσότεροι από 29.000 θάνατοι από covid-19 καταγράφηκαν στην ήπειρο μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι», προειδοποίησε.

Παρά τα ενθαρρυντικά νέα της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα εμβόλια δεν θα είναι «ένα μαγικό ραβδί, διότι γνωρίζουμε ότι τα αποθέματα θα είναι περιορισμένα, κυρίως στην αρχή» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM