ΠΟΥ: Ασαφές αν η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να περιοριστεί πλήρως

ΠΟΥ: Ασαφές αν η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να περιοριστεί πλήρως Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να περιοριστεί πλήρως, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο στόχος του ΠΟΥ είναι να περιορίσει την εξάπλωση σταματώντας τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Τα εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου, όπως τα άμεσα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα, τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Περισσότερες από 20 χώρες, όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, έχουν αναφέρει κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότερα από 300 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Νωρίτερα σήμερα Ουγγαρία και Νορβηγία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του ιού, δήλωσε σήμερα η γενική χειρουργός Σεσίλια Μάλερ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI. Ο ασθενής είναι ένας άνδρας 38 ετών και οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν ταξίδεψε στο εξωτερικό πρόσφατα, είπε.

Στην Νορβηγία το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) ανακοίνωσε πως εντόπισε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα. Ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και το κρούσμα συνδέεται με το συνεχιζόμενο ξέσπασμα στην Ευρώπη, ανέφερε το FHI.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM