Μία Βελγίδα υφυπουργός αποκάλυψε κατά λάθος στο Τwitter πόσο κοστίζουν στην ΕΕ τα εμβόλια του κορωνοϊού.

 

Η Εύα Ντε Μπλέεκερ την Πέμπτη ανάρτησε στο Twitter έναν πίνακα με την τιμή κάθε εμβολίου που έχει αγοράσει η ΕΕ και πόσα θα δαπανήσει συνολικά το Βέλγιο για αυτά, σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα HLN. Aν και το tweet διεγράφη, η ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα screenshot.

 

Πόσο κοστίζουν στην ΕΕ τα εμβόλια του κορωνοϊού- Βελγίδα υφυπουργός αποκάλυψε κατά λάθος τις τιμές στο Τwitter

 

Η Κομισιόν έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τις τιμές των εμβολίων για τον κορωνοϊό, επικαλούμενη τις εμπιστευτικές εμπορικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για την αγορά τους. Εδώ και μήνες, ευρωβουλευτές αλλά και οργανώσεις καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, τονίζοντας ότι οι συμφωνίες αφορούν χρήματα των φορολογούμενων, για τη χρήση των οποίων θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια.

 

Η Βελγίδα υφυπουργός Προϋπολογισμού δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση του πίνακα ήταν «ένα λάθος της ομάδας επικοινωνίας», σύμφωνα με το HLN. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για πιθανές συνέπειες μετά την παραβίαση της εμπιστευτικότητας, η Ντε Μπλέεκερ απάντησε ότι αυτό το λάθος δεν θα θέσει σε κίνδυνο οτιδήποτε αφορά την πρόσβαση του Βελγίου στα εμβόλια.

 

Μετά το περιστατικό, η Κομισιόν δήλωσε: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτό που συνέβη στο Βέλγιο, αλλά οι τιμές των εμβολίων είναι εμπιστευτικές».

 

Με πληροφορίες από Politico

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr