Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας Facebook Twitter
0

Προβληματική είναι η θέση της Ελλάδας συγκριτικά με τις υπόλοιπες 14 χώρες της Ευρώπης που συμπεριλήφθηκαν σε έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών σχετικά με το επίπεδο ζωής των πολιτών της. 

Το ινστιτούτο παρατήρησε ότι την περίοδο 2007-2019, λίγο πριν ξεκινήσει η υπερδεκαετής οικονομική κρίση που επισημοποίησε την κρατική χρεοκοπία και υπογραφούν τα μνημόνια, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 20% την περίοδο.

Ανάμεσα στις 14 χώρες που συμπεριλαμβάνει η έρευνα, τη μεγαλύτερη βελτίωση του επίπεδου ζωής σημειώνει η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Αυστρία και η Πορτογαλία. Εκτός από την Ελλάδα, παρατηρείται μείωση του βιοτικού επιπέδου και στην Ισπανία, της τάξης του 8%. 

Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας Facebook Twitter

Τα νοικοκυριά τόσο με τα υψηλότερα όσο και με τα χαμηλότερα εισοδήματα τα έχουν χειρότερα τα έτη 2009-10 από ό,τι εκείνα που βρίσκονται στη μέση, λόγω της ασθενέστερης αύξησης των αποδοχών στην κορυφή, των περισσότερων ανθρώπων που παρασύρονται σε φορολογικές κλίμακες υψηλότερων συντελεστών και των περικοπών στα επιδόματα.

Η αύξηση του εισοδήματος «ήταν αργή ουσιαστικά για όλους- πλούσιους και φτωχούς, ηλικιωμένους και νέους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του IFS. «Ακόμη και ενώ η εισοδηματική ανισότητα ήταν σταθερή, η πρόοδος στη μείωση του ορίου της φτώχεια ήταν οδυνηρά αργή».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM
Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Διεθνή / Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Η αβεβαιότητα γύρω από το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής καθεστώτος, αλλά και η πιθανότητα μακράς περιφερειακής αναταραχής, καθιστούν τη στρατηγική σιωπή του Ισραήλ κρίσιμη και επικίνδυνα εύθραυστη
THE LIFO TEAM