Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη

Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη Facebook Twitter
Unsplash
0

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται το ποσοστό Ελλήνων, οι οποίοι συνηθίζουν να καπνίζουν καθημερινά, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση μεταξύ των κρατών- μελών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2019, το 18,4% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας 15 ετών και άνω ανέφερε ότι καπνίζει καθημερινά- το 12,6% λιγότερα από 20 τσιγάρα/ημέρα, ενώ το 5,9% έκανε 20 ή περισσότερα τσιγάρα σε καθημερινή βάση.

Στα κράτη μέλη της ΕΕ, οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά καθημερινών καπνιστών ήταν Βουλγαρία (28,7%), Ελλάδα (23,6%), Λετονία (22,1%), Γερμανία (21,9%) και Κροατία (21,8%).

Συγκεκριμένα, το 23,6% των Ελλήνων, ηλικίας άνω των 15 ετών, παραδέχεται ότι καπνίζει καθημερινά τουλάχιστον ένα τσιγάρο. Μάλιστα, αρκετοί είναι όσοι δηλώνουν ότι κάνουν 20 ή και περισσότερα τσιγάρα ημερησίως. 

Αντιθέτως, οι χώρες με τα μικρότερα ποσοστά καπνιστών ήταν Σουηδία (6,4%), Φινλανδία (9,9%), Λουξεμβούργο (10,5%), Πορτογαλία (11,5%) και Δανία (11,7%).

Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη Facebook Twitter

Το ποσοστό καπνιστών που έκαναν 20 ή περισσότερα τσιγάρα την ημέρα κυμαινόταν μεταξύ 1,0% στη Σουηδία και 12,9% στη Βουλγαρία. Παράλληλα, το ποσοστό καπνιστών με λιγότερα από 20 τσιγάρα κυμαινόταν μεταξύ 5,3% στη Σουηδία και 15,8% στη Βουλγαρία.

Το 2019, υπήρχαν περισσότεροι καπνιστές στον ανδρικό πληθυσμό συγκριτικά με τον γυναικείο: το 22,3% των ανδρών ηλικίας 15 ετών και άνω ήταν καθημερινοί καπνιστές, σε σύγκριση με το 14,8% των γυναικών.

Πόσα τσιγάρα καπνίζουν οι Έλληνες καθημερινά- Η εικόνα στην Ευρώπη Facebook Twitter

Σε επίπεδο χωρών, το ποσοστό ανδρών που κάπνιζαν καθημερινά κυμαινόταν από το χαμηλό 5,9% στη Σουηδία έως το υψηλό 37,6% στη Βουλγαρία. Για τις γυναίκες, αυτό κυμαινόταν μεταξύ 6,8% και 20,7% αντίστοιχα.

Σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, το ποσοστό καθημερινών καπνιστών  ήταν υψηλότερο μεταξύ ανδρών από ό,τι μεταξύ γυναικών, εκτός από τη Σουηδία και τη Δανία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM