Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα αναδείχθηκε πρώτο με ποσοστό 33,13% στις κάλπες που άνοιξαν στις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπίες στην Ελλάδα για τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Ακολουθούν το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με 32,16%, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 25,19% και το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 4,82%. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αυτά αφορούν τα 643 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Στην Τουρκία με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το κόμμα του Ερντογάν λαμβάνει 49,3% και 316 έδρες, εξασφαλίζει δηλαδή αυτοδυναμία αλλά δεν έχει τις απαιτούμενες έδρες για να αλλάξει το σύνταγμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 25,4% και 134 έδρες, το Εθνικιστικό κόμμα  12% και 41 έδρες και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικών κόμμα 10,5% και 59 έδρες, περισσότερες από τους εθνικιστές λόγω εκλογικού συστήματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM