Συρία: Πώς οι Ρώσοι έπεισαν τον Άσαντ να φύγει - Γιατί «εξαφανίστηκε» το αεροπλάνο του

Συρία: Πώς οι Ρώσοι έπεισαν τον Άσαντ να φύγει - Γιατί «εξαφανίστηκε» το αεροπλάνο του Facebook Twitter
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ με την σύζυγό του / Φωτ. αρχείου: Getty
0

Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έπεισαν τον έκπτωτο πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ  να φύγει από την Συρία, καθώς ήταν σίγουρο θα χάσει την μάχη με τους αντάρτες.

Οι Ρώσοι οργάνωσαν την διαφυγή του Άσαντ μέσω της αεροπορικής τους βάσης στη Συρία, αφού προσέφεραν στον ίδιο και την οικογένειά του ασφαλή διέλευση αν έφευγε αμέσως, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση της κατάστασης.

Ο αναμεταδότης του αεροσκάφους ήταν απενεργοποιημένος για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του, δήλωσε μία από τις πηγές, λύνοντας το μυστήριο με τη εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Λίγες ώρες αργότερα οι αντάρτες εισέβαλαν ανενόχλητοι στη Δαμασκό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη μιλήσει δημοσίως για την κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Άσαντ βρίσκεται στη Ρωσία, αλλά δεν θέλησε να διευκρινίσει «τι συνέβη και πώς επιλύθηκε». Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα παραδώσει τον Άσαντ για να δικαστεί, ο κ. Ριαμπκόφ είπε: «Ο Άσαντ είναι ο μόνος που μπορεί να παραδοθεί σε δίκη: «Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης που ίδρυσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο». «Ο Άσαντ κατηγορήθηκε (σ.σ. για εγκλήματα πολέμου) από την ίδια ομάδα χωρών και κυβερνήσεων που συνεχώς ηττώνται από τις προσπάθειες να ζήσουν με τον δικό τους τρόπο, όπως συνέβη στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε πολλά άλλα», υποστήριξε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι είναι «εκπληκτικό, αλλά και πολύ αποκαλυπτικό» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ «διαμορφώνουν την αντίδραση και την αντίστασή τους» ανάλογα με το ποιον διώκει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM