Συρία: Πώς οι Ρώσοι έπεισαν τον Άσαντ να φύγει - Γιατί «εξαφανίστηκε» το αεροπλάνο του

Συρία: Πώς οι Ρώσοι έπεισαν τον Άσαντ να φύγει - Γιατί «εξαφανίστηκε» το αεροπλάνο του Facebook Twitter
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ με την σύζυγό του / Φωτ. αρχείου: Getty
0

Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έπεισαν τον έκπτωτο πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ  να φύγει από την Συρία, καθώς ήταν σίγουρο θα χάσει την μάχη με τους αντάρτες.

Οι Ρώσοι οργάνωσαν την διαφυγή του Άσαντ μέσω της αεροπορικής τους βάσης στη Συρία, αφού προσέφεραν στον ίδιο και την οικογένειά του ασφαλή διέλευση αν έφευγε αμέσως, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση της κατάστασης.

Ο αναμεταδότης του αεροσκάφους ήταν απενεργοποιημένος για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του, δήλωσε μία από τις πηγές, λύνοντας το μυστήριο με τη εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Λίγες ώρες αργότερα οι αντάρτες εισέβαλαν ανενόχλητοι στη Δαμασκό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη μιλήσει δημοσίως για την κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Άσαντ βρίσκεται στη Ρωσία, αλλά δεν θέλησε να διευκρινίσει «τι συνέβη και πώς επιλύθηκε». Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα παραδώσει τον Άσαντ για να δικαστεί, ο κ. Ριαμπκόφ είπε: «Ο Άσαντ είναι ο μόνος που μπορεί να παραδοθεί σε δίκη: «Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης που ίδρυσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο». «Ο Άσαντ κατηγορήθηκε (σ.σ. για εγκλήματα πολέμου) από την ίδια ομάδα χωρών και κυβερνήσεων που συνεχώς ηττώνται από τις προσπάθειες να ζήσουν με τον δικό τους τρόπο, όπως συνέβη στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε πολλά άλλα», υποστήριξε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι είναι «εκπληκτικό, αλλά και πολύ αποκαλυπτικό» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ «διαμορφώνουν την αντίδραση και την αντίστασή τους» ανάλογα με το ποιον διώκει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM