Πώς ο Μο Σαλάχ έπεσε θύμα της τσετσενικής προπαγάνδας

0

Εδώ και μέρες, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίφορ κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο και ειδικότερα τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, Μο Σαλάχ για να προωθήσει την προπαγάνδα του και τις σκοτεινές πολιτικές του επιδιώξεις. 

Ένα φωτογραφικό ενσταντανέ με τον Σαλάχ έβαλε φωτιά σ' αυτά τα σενάρια, τη στιγμή που ο Καντίροφ κατηγορείται για βιαιοπραγίες και βασανιστήρια εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, για δολοφονίες και εξαφανίσεις ομοφυλόφιλων και για προώθηση μιας σειράς κυβερνητικών κανονισμών που βυθίζουν την Τσετσενία στο απόλυτο σκοτάδι. 

Ο ίδιος αρνείται ότι το στιγμιότυπο από την προπόνηση του μουσουλμάνου Σαλάχ στο γήπεδο του Γκρόζνι ήταν προπαγάνδα και μάλιστα θρησκευτικών προεκτάσεων.

«Το δικό μας το γήπεδο το επιλέγουν οι ομάδες για να προπονούνται. Κι ο Μαραντόνα έχει προπονηθεί εδώ. Τι να λέει αυτό; Αυτά τα γράφουν οι πολιτικοί μας εχθροί, άνθρωποι που θέλουν να βλάψουν εμάς και τη χώρα», λέει. 

Όταν η κουβέντα έρχεται στο θέμα των δολοφονιών των πολιτικών του αντιπάλων και στα βασανιστήρια ανθρώπων της LGBTQI+ κοινότητας ο Καντίροφ αυτοαναιρείται:

«Εμείς δεν χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο για την πολιτική. Οι εχθροί μας πληρώνονται για να τα γράφουν αυτά. Εμείς δεν έχουμε ομοφυλο..., δεν ξέρω πώς τους λέτε. Στην Τσετσενία οι άντρες είναι άντρες και οι γυναίκες είναι γυναίκες. Εμείς τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Δεν έχουμε ούτε έναν τέτοιο εδώ. Και δεν συζητάμε τέτοια πράγματα στα σπίτια μας»... 

Στο μεταξύ, ο -ακόμη τραυματίας από τη φονική λαβή του Ράμος στην έναρξη του Μουντιάλ- «κακοποιείται» με το γάντι από τα ΜΜΕ γι' αυτό το τετ-α-τετ με τον Καντίροφ, προφανώς αγνοώντας τις πολιτικές προεκτάσεις της προπόνησής του στο γήπεδο του Γκρόζνι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ