Πώς να αποτρέψετε τη γάτα σας να σκαρφαλώνει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πώς να αποτρέψετε τη γάτα σας να σκαρφαλώνει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο Facebook Twitter
0

Βίντεο στο TikTok στο οποίο φαίνεται μία γυναίκα να κρατά χριστουγεννιάτικο δέντρο και να το σπρώχνει προς τη γάτα της, «τραυματίζοντάς» την, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αλλά και σχόλια από φιλοζωικές οργανώσεις.

Στόχος της TikToker Μπέκα Ρίτσαρντς είναι, όπως γράφει, να μην πλησιάζει το δέντρο, καθώς στολίζει τον χώρο. «Είδα ένα TikTok που έλεγε ότι αν τραυματίσεις τη γάτα σου με το δέντρο σου πριν το βάλεις, θα το αφήσουν ήσυχη», λέει. Στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 26 εκατ. φορές, η TikToker σπρώχνει επανειλημμένα την κορυφή του δέντρου στη γάτα της Στέλλα, η οποία κάθε φορά οπισθοχωρεί τρομαγμένη.

@becs.richards

Traumatized tree ❌ traumatized cat ✅ #catsoftiktok #christmas #mariahcarey #christmastree

♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey

Σε άλλη ανάρτηση η Ρίτσαρντς,  είπε ότι η Στέλλα ήταν «πιο ευτυχισμένη από ποτέ» και έκτοτε δεν έχει αγγίξει «ούτε μια λάμπα, κορδέλα, χάντρα ή κλαδί» στο δέντρο. «Δεν την ενδιαφέρει», πρόσθεσε.

Η Cats Protection, μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι αφιερωμένη στη διασφάλιση της ευημερίας των γατών, προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες να μην χρησιμοποιούν τη μέθοδο της Ρίτσαρντς, λέγοντας στον Independent ότι «δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό από το να προκαλεί περιττό άγχος (στις γάτες)».
 

Με αφορμή το βίντεο, που έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων δίνουν συμβουλές στους ιδιοκτήτες γατών πώς μπορούν να αποτρέψουν τα κατοικίδιά τους από το να πηδούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φυσικά, δεν καμία εκ των συμβουλών δεν περιλαμβάνει το σπρώξιμο του δέντρο στην γάτα.

Πώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Επενδύστε σε ένα μικρότερο δέντρο

Η JoAnna Puzzo, υπεύθυνη ευημερίας αιλουροειδών στο Battersea Dogs and Cats Home, λέει ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να σκεφτούν να πάρουν ένα μικρότερο δέντρο που δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα τους να μην το πιάνει και να μην σκαρφαλώνει.

«Όταν παίρνετε κάτι που είναι συνήθως έξω και το φέρνετε μέσα στο σπίτι, οι γάτες θα θέλουν φυσικά να το ερευνήσουν», λέει. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μείνει στη θέση του το δέντρο σας είναι να διασφαλίσετε ότι έχει μια στιβαρή βάση που θα το κρατήσει σταθερό σε περίπτωση που ανέβει η γάτα, σύμφωνα με την Cats Protection.

Κρεμάστε τα διακοσμητικά ψηλότερα

Για να περιορίσετε τον πειρασμό της γάτας να σκαρφαλώσει στο δέντρο ο Daniel Cummings του Cats Protection συμβουλεύει να κρεμάσετε τα διακοσμητικά ψηλότερα, εκεί που η γάτα δεν μπορεί να φτάσει. Επιπλέον, καλό θα είναι να αποφύγετε τα γυάλινα διακοσμητικά και να κρύψετε τα καλώδια.

«Η δημιουργία ενός ‘τείχους’ με δώρα κάτω από το δέντρο μπορεί επίσης να αποτρέψει τη γάτα σας να πλησιάσει, και το αλουμινόχαρτο ή η φλούδα εσπεριδοειδών –και τα δύο μπορεί να είναι χρήσιμα για την κατασκευή διακοσμητικών– μπορούν επίσης να αποτρέψουν τις γάτες από το να πλησιάσουν», λέει.


Κρατήστε τη γάτα απασχολημένη

Η JoAnna Puzzo συνιστά να αποσπάτε την προσοχή της γάτας σας, έτσι ώστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι λιγότερο ελκυστικό γι 'αυτήν ως επιλογή παιχνιδιού. «Η εισαγωγή ενός νέου παιχνιδιού ή παιχνιδιών την στιγμή που ένα δέντρο έρχεται στο σπίτι μπορεί να κρατήσει τη γάτα σας απασχολημένη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ