Πώς να αποτρέψετε τη γάτα σας να σκαρφαλώνει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πώς να αποτρέψετε τη γάτα σας να σκαρφαλώνει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο Facebook Twitter
0

Βίντεο στο TikTok στο οποίο φαίνεται μία γυναίκα να κρατά χριστουγεννιάτικο δέντρο και να το σπρώχνει προς τη γάτα της, «τραυματίζοντάς» την, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αλλά και σχόλια από φιλοζωικές οργανώσεις.

Στόχος της TikToker Μπέκα Ρίτσαρντς είναι, όπως γράφει, να μην πλησιάζει το δέντρο, καθώς στολίζει τον χώρο. «Είδα ένα TikTok που έλεγε ότι αν τραυματίσεις τη γάτα σου με το δέντρο σου πριν το βάλεις, θα το αφήσουν ήσυχη», λέει. Στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 26 εκατ. φορές, η TikToker σπρώχνει επανειλημμένα την κορυφή του δέντρου στη γάτα της Στέλλα, η οποία κάθε φορά οπισθοχωρεί τρομαγμένη.

@becs.richards

Traumatized tree ❌ traumatized cat ✅ #catsoftiktok #christmas #mariahcarey #christmastree

♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey

Σε άλλη ανάρτηση η Ρίτσαρντς,  είπε ότι η Στέλλα ήταν «πιο ευτυχισμένη από ποτέ» και έκτοτε δεν έχει αγγίξει «ούτε μια λάμπα, κορδέλα, χάντρα ή κλαδί» στο δέντρο. «Δεν την ενδιαφέρει», πρόσθεσε.

Η Cats Protection, μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι αφιερωμένη στη διασφάλιση της ευημερίας των γατών, προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες να μην χρησιμοποιούν τη μέθοδο της Ρίτσαρντς, λέγοντας στον Independent ότι «δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό από το να προκαλεί περιττό άγχος (στις γάτες)».
 

Με αφορμή το βίντεο, που έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων δίνουν συμβουλές στους ιδιοκτήτες γατών πώς μπορούν να αποτρέψουν τα κατοικίδιά τους από το να πηδούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φυσικά, δεν καμία εκ των συμβουλών δεν περιλαμβάνει το σπρώξιμο του δέντρο στην γάτα.

Πώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Επενδύστε σε ένα μικρότερο δέντρο

Η JoAnna Puzzo, υπεύθυνη ευημερίας αιλουροειδών στο Battersea Dogs and Cats Home, λέει ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να σκεφτούν να πάρουν ένα μικρότερο δέντρο που δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα τους να μην το πιάνει και να μην σκαρφαλώνει.

«Όταν παίρνετε κάτι που είναι συνήθως έξω και το φέρνετε μέσα στο σπίτι, οι γάτες θα θέλουν φυσικά να το ερευνήσουν», λέει. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μείνει στη θέση του το δέντρο σας είναι να διασφαλίσετε ότι έχει μια στιβαρή βάση που θα το κρατήσει σταθερό σε περίπτωση που ανέβει η γάτα, σύμφωνα με την Cats Protection.

Κρεμάστε τα διακοσμητικά ψηλότερα

Για να περιορίσετε τον πειρασμό της γάτας να σκαρφαλώσει στο δέντρο ο Daniel Cummings του Cats Protection συμβουλεύει να κρεμάσετε τα διακοσμητικά ψηλότερα, εκεί που η γάτα δεν μπορεί να φτάσει. Επιπλέον, καλό θα είναι να αποφύγετε τα γυάλινα διακοσμητικά και να κρύψετε τα καλώδια.

«Η δημιουργία ενός ‘τείχους’ με δώρα κάτω από το δέντρο μπορεί επίσης να αποτρέψει τη γάτα σας να πλησιάσει, και το αλουμινόχαρτο ή η φλούδα εσπεριδοειδών –και τα δύο μπορεί να είναι χρήσιμα για την κατασκευή διακοσμητικών– μπορούν επίσης να αποτρέψουν τις γάτες από το να πλησιάσουν», λέει.


Κρατήστε τη γάτα απασχολημένη

Η JoAnna Puzzo συνιστά να αποσπάτε την προσοχή της γάτας σας, έτσι ώστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι λιγότερο ελκυστικό γι 'αυτήν ως επιλογή παιχνιδιού. «Η εισαγωγή ενός νέου παιχνιδιού ή παιχνιδιών την στιγμή που ένα δέντρο έρχεται στο σπίτι μπορεί να κρατήσει τη γάτα σας απασχολημένη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM