Πορτογαλία: Αυξήθηκε ο πληθυσμός - Πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία

Πορτογαλία: Αυξήθηκε ο πληθυσμός - Πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία Facebook Twitter
Πορτογαλία: Αυξήθηκε ο πληθυσμός - Πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία (Pixabay)
0

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Πορτογαλίας το 2019 για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο πληθυσμός αγγίζει πλέον τα 10,3 εκατομμύρια κατοίκους, χάρη σε μια σημαντική αύξηση της μετανάστευσης, σύμφωνα με εκτίμηση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Ine) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Η Πορτογαλία κατέγραψε ένα θετικό ποσοστό αύξησης (0,19%) του πληθυσμού της, κάτι που δεν είχε γίνει από το 2009», αναφέρει ανακοίνωση του Ine.

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, η Πορτογαλία αριθμούσε σχεδόν 10,3 εκατομμύρια κατοίκους, σχεδόν 20.000 περισσότερους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το ισοζύγιο, δηλαδή η διαφορά μεταξύ του αριθμού των γεννήσεων και των θανάτων, παρέμεινε αρνητικό, όπως συμβαίνει από το 2010, διευκρίνισε η στατιστική υπηρεσία.

Η αύξηση του πληθυσμού οφείλεται συνεπώς στο θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο, που σχεδόν τετραπλασιάστηκε , κατά 44.500 ανθρώπους.

Το 2019, η μόνιμη μετανάστευση αυξήθηκε κατά 68,5%, ενώ η μόνιμη αποδημία υποχώρησε κατά 10,7%.

«Η δημογραφική γήρανση δεν σταμάτησε να γίνεται εντονότερη στην Πορτογαλία», διαπίστωσε το Ine διευκρινίζοντας ότι η χώρα αριθμεί πλέον 163,2 κατοίκους ηλικίας 65 ετών και άνω για κάθε εκατό ανθρώπους ηλικίας μικρότερης των 15 ετών.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ