Το OnlyFans ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις αλλαγές στην πολιτική δημιουργίας περιεχομένου, μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών του.

 

Η συνδρομητική υπηρεσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδια για αποκλεισμό φωτογραφιών και βίντεο «με καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο» από τον Οκτώβριο.

 

Ωστόσο, σήμερα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «ανέστειλε την προγραμματισμένη αλλαγή πολιτικής της 1ης Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσει να παρέχει ένα σπίτι για όλους τους δημιουργούς», χωρίς να διευκρινίσει εάν η καθυστέρηση θα είναι μόνιμη. 

 

Την ίδια στιγμή, σε email προς τους δημιουργούς του περιεχομένου του, είπε: «Οι προτεινόμενες αλλαγές της 1ης Οκτωβρίου 2021 δεν απαιτούνται πλέον, λόγω των διαβεβαιώσεων των τραπεζικών εταίρων ότι το OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει όλα τα είδη δημιουργών». 

 

 

Ένας δημιουργός του OnlyFans, από το Λονδίνο, χαιρέτισε την ανακοίνωση, αλλά είπε ότι όσοι είχαν ήδη βρει νέα σπίτια για το περιεχόμενό τους ενδέχεται να μην επιστρέψουν.

 

Το OnlyFans κερδίζει χρήματα λαμβάνοντας το 20% όλων των πληρωμών που γίνονται στους δημιουργούς περιεχομένου του.

 

Η πλατφόρμα ανέφερε αύξηση 75% στους νέους δημιουργούς τον Μάιο του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια του lockdown.

 

Ανήλικοι χρήστες με πλαστή ταυτότητα

 

Οι επιφυλάξεις των επενδυτών φέρεται να ήταν αρχικά ο λόγος για την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας.

 

Αλλά ο ιδρυτής Tim Stokely κατηγόρησε τις τράπεζες που τιμωρούν την εταιρεία για την υποστήριξη των sex workers.

 

«Η JPMorgan Chase είναι ιδιαίτερα επιθετική στο κλείσιμο λογαριασμών τους ή... οποιασδήποτε επιχείρησης που τους υποστηρίζει», δήλωσε χθες στους Financial Times. 

 

Ωστόσο εκπρόσωπος της JPMorgan είπε στο BBC News ότι «δεν έχει τέτοια πολιτική».

 

Τον Ιούνιο, μια έρευνα του BBC News διαπίστωσε ότι παιδιά είχαν χρησιμοποιήσει πλαστή ταυτότητα για να δημιουργήσουν λογαριασμούς στον ιστότοπο.

 

Σε απάντηση της έρευνας, το OnlyFans είπε ότι έκλεισε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και επέστρεψε όλες τις ενεργές συνδρομές.

 

Με πληροφορίες από BBC