Πομπέο: Η Συρία χρησιμοποίησε χλώριο σε επίθεση με χημικά τον Μάιο

Πομπέο: Η Συρία χρησιμοποίησε χλώριο σε επίθεση με χημικά τον Μάιο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία χρησιμοποίησε χλώριο ως χημικό όπλο σε μια επίθεση τον Μάιο.

Το χλώριο χρησιμοποιήθηκε σε μάχη για την ανακατάληψη της Ιντλίμπ. «Το καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για αμέτρητες κτηνωδίες ορισμένες εκ των οποίων φθάνουν στο επίπεδο εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», κατήγγειλε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι οι ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χλώριο ως χημικό όπλο τη 19η Μαΐου» υπογράμμισε ο Μάικ Πομπέο, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδράσει. Αυτή η επίθεση δεν «θα παραμείνει αναπάντητη» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο ύπουλο καθεστώς Άσαντ για να τερματιστεί η βία εναντίον των πολιτών της Συρίας και να συμμετάσχει σε μια πολιτική διαδικασία (της διευθέτησης της σύρραξης) υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», διαβεβαίωσε ο Μάικ Πομπέο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM