Πολωνία: Συνέλαβαν ρεπόρτερ του RT κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία

Αστυνομία κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας Facebook Twitter
AP Photo/Matthias Schrader
0

Δύο μέλη του RT France, και οι δύο πολίτες της ΕΕ, συνελήφθησαν από την πολωνική αστυνομία καθώς κάλυπταν τα όσα εκτυλίσσονται στα σύνορα με την Λευκορωσία. Το τελευταίο πράγμα που ανέφερε ένας από αυτούς ήταν ότι τους έβαζαν χειροπέδες.

Ο ρεπόρτερ David Khalifa και ο εικονολήπτης Jordi Demory, Γάλλοι υπήκοοι, τέθηκαν υπό κράτηση μετά από ζωντανή μετάδοση από το σημείο, όπως  μετέδωσε το RT France το πρωί της Δευτέρας. Ανέφεραν ότι η πολωνική αστυνομία επέδειξε «μη φιλική» στάση απέναντί τους.

«Μας ζητούσαν να φύγουμε και να μην κάνουμε βίντεο», είπε ο Khalifa για τα πολωνικά στρατεύματα, στέλνοντας στη συνέχεια μήνυμα που έγραφε «χειροπέδες». Για κάποιο διάστημα δεν υπήρξε επαφή με τους δύο και αργότερα ήρθα ξανά σε επαφή με το RT France, με τον Khalifa  να επιβεβαιώνει ότι ο ίδιο και ο Demory πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα.

«Είμαστε δημοσιογράφοι και θέλαμε να δείξουμε τι συμβαίνει. Και η Πολωνία επιμένει να μην μας επιτρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε. «Έχουμε δει ένα είδος κατασταλτικής δράσης από την αστυνομία, η οποία ενεργεί και αρκετά επιθετικά».

Η Πολωνία έχει απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να εργάζονται κοντά στα σύνορά της με τη Λευκορωσία από τον Σεπτέμβριο, οδηγώντας σε μπλακ άουτ στα μέσα ενημέρωσης καθώς χιλιάδες μετανάστες παραμένουν αποκλεισμένοι σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα ρεπορτάζ προέρχονται από τη λευκορωσική πλευρά.
Το RT France είπε ότι οι δημοσιογράφοι του οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη Σοκόλκα, μια πόλη περίπου 47 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το σημείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ