Πολωνία: 40 διπλωμάτες ζητούν την προστασία των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Πολωνία: 40 διπλωμάτες ζητούν την προστασία των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Facebook Twitter
EPA
0

Δεκάδες διπλωμάτες στη Βαρσοβία ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους την προστασία των δικαιωμάτων της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Πολωνία, τη χώρα με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έχουν αναδειχθεί σε σημαντικό ζήτημα στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια υπό το κυβερνών δεξιό κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS).

Το κόμμα κάνει εκστρατεία ενάντια σε αυτό που αποκαλεί «ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία», παρομοιάζοντας, παράλληλα, την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων με μια μορφή κομμουνισμού.

«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας για τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κοινού σε ζητήματα, που επηρεάζουν την κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ και των μεσοφυλικών (LGBTI) και άλλων κοινοτήτων στην Πολωνία που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις», ανέφερε η ανοιχτή επιστολή.

«Για να προστατέψουμε τις κοινότητες αυτές, που χρειάζονται προστασία από τη λεκτική και σωματική κακοποίηση και τη ρητορική μίσους, πρέπει να εργαστούμε από κοινού σε ένα περιβάλλον μη διάκρισης, ανοχής και αμοιβαίας αποδοχής», συνεχίζει.

Την επιστολή συνυπογράφουν διπλωμάτες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των περισσότερων από τους εταίρους της Πολωνίας στην ΕΕ, καθώς και από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της υπηρεσίας προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) και άλλων οργανισμών.

Τον Δεκέμβριο, το Συμβούλιο της Ευρώπης χαρακτήρισε το ρεκόρ της Πολωνίας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως το χειρότερο στην ΕΕ και είπε ότι οι κορυφαίοι πολιτικοί έχουν επιδεινώσει την κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Ο επικεφαλής του κόμματος του PiS Jaroslaw Kaczynski έχει χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους απειλή για την παραδοσιακή οικογένεια ενώ ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda έχει εξομοιώσει την «ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ+», όπως τη χαρακτηρίζει, με τον κομμουνισμό.

Με την υποστήριξη της κυβέρνησης, αρκετές περιοχές έχουν επίσης χαρακτηριστεί ως απαλλαγμένες από την «ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ+» στη χώρα.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ