Πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία: Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση Ράμα

Πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία: Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση Ράμα Facebook Twitter
EPA
0

Την παραίτηση του Έντι Ράμα ζητά η αντιπολίτευση στην Αλβανία, την ώρα που η ΕΕ αντιτείνει «διάλογο και αυτοσυγκράτηση».

Με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λουζλίμ Μπασά συναντήθηκε σήμερα στα Τίρανα αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Αλβανία.

Η συνάντηση έγινε μια μέρα μετά τις χθεσινές συγκρούσεις με την αστυνομία, χιλιάδων οπαδών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαδήλωναν μπροστά στο κτίριο της Βουλής στα Τίρανα, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά.

Ο Μπασά, που συνοδευόταν και από εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν ανένδοτος στην προτροπή των ευρωβουλευτών να επιστρέψουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο και να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση και επέμεινε στην παραίτηση του Έντι Ράμα και την φυγή του από τη χώρα.

«Η σταθερότητα που ζητάει η Δύση για την Αλβανία, είπε συγκεκριμένα, σχετίζεται τώρα με τη μοναδική λύση που είναι η μεταβατική κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Έντι Ράμα. Στόχος της θα αποτελέσει μεταξύ των άλλων, η αποστασιοποίηση από το οργανωμένο έγκλημα και η απελευθέρωση της βούλησης της εισαγγελίας για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους κυβερνώντες που αναμείχθηκαν με το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Μπασά.

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία κάλεσε την αλβανική πολιτική τάξη σε διάλογο και αυτοσυγκράτηση, ώστε να τερματιστεί η παρατεταμένη πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία, όπως τόνισε εκπρόσωπός της, εντείνει τη φτώχεια των Αλβανών, και τους εξωθεί σε φυγή από τη χώρα.

Η αντιπολίτευση έχει προγραμματίσει για αύριο νέα μεγάλη συγκέντρωση στα Τίρανα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγιάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM