Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μεγάλη έκπληξη, δεν είχαμε καμία προειδοποίηση», λέει ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεν είχαμε καμία προειδοποίηση, λέει ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

«Δεν είχαμε κανενός είδους προειδοποίηση», δήλωσε για τον πόλεμο στο Ισραήλ που ξέσπασε το Σάββατο, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών, Εφραίμ Χαλεβί.

Ο ίδιος συμπλήρωσε για τον πόλεμο στο Ισραήλ πως «ήταν μεγάλη έκπληξη», ενώ αναφορικά με τον αριθμό των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές, ο Εφραίμ Χαλεβί τόνισε πως «ήταν σε κλίμακα που δεν έχω ξαναδεί». Συμπλήρωσε πως αυτή ήταν «η πρώτη φορά» που η Γάζα μπόρεσε «να διεισδύσει βαθιά στο Ισραήλ και να πάρει τον έλεγχο των χωριών».

Υπενθυμίζεται πως η συντονισμένη επίθεση, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί, ήταν άνευ προηγουμένου ως προς την κλίμακα και την έκτασή της, ενώ σημειώθηκε στην 50ή επέτειο του πολέμου του 1973 κατά τον οποίο τα αραβικά κράτη έπληξαν το Ισραήλ στο Γιομ Κιπούρ, την πιο ιερή ημέρα του εβραϊκού ημερολογίου.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες και ρουκέτες ακούγονταν όλη τη νύχτα

Να σημειωθεί πως σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και ρουκέτες ακούγονταν στο Ισραήλ όλη τη νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σε εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, φαίνονται πύραυλοι αναχαίτισης στον αέρα προκειμένου να καταστρέψουν τους εισερχόμενους πυραύλους, προκαλώντας έντονο κρότο.

Είναι σπάνιο για Παλαιστίνιους μαχητές να μπορούν να εισέλθουν στο Ισραήλ από τη Γάζα, η οποία είναι κλεισμένη και παρακολουθείται έντονα από τον ισραηλινό στρατό. Η Γάζα είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο, ένας απομονωμένος παράκτιος θύλακας, με σχεδόν 2 εκατ. ανθρώπους, ενώ καταλαμβάνει περίπου 140 τετραγωνικά μίλια.

Η βία προκλήθηκε από συχνές ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σε παλαιστινιακές πόλεις, ως απάντηση για τις επιθέσεις των Παλαιστινίων μαχητών εναντίον Ισραηλινών.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM